Ο Αντιδήμαρχος κ. Ράντος Κωνσταντίνος για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

admin
admin
26 Σεπτεμβρίου 2015, 09:31

H 27η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού.

Η παγκόσμια ημέρα τουρισμού επικεντρώνεται στην ικανότητα του τουρισμού να ενδυναμώσει τους ανθρώπους και να τους παρέχει τις δεξιότητες για να επιτύχουν την αλλαγή στις τοπικές κοινωνίες τους, ενώ τονίζει τον κρίσιμο ρόλο που έχει για την προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης. Δεν χωράει καμία αμφιβολία ότι ο τουρισμός αποτελεί βασικό παράγοντα ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας και το όχημα που θα την οδηγήσει στην ανάπτυξη.

Ειδικότερα για τον Δήμο Καλαμπάκας βασικός παράγοντας της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ανάπτυξης αυτού είναι ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ.

Τα ΜΕΤΕΩΡΑ, μοναδικής σπουδαιότητας γεωλογικό φαινόμενο και σημαντικός θρησκευτικός προορισμός, έχουν ανακηρυχθεί από την UNESCO «διατηρητέο μνημείο της ανθρωπότητας» και ανήκουν στο δίκτυο «ΝΑTURA 2000».

Είναι σημαντικό να αξιοποιήσουμε το γενικότερο ενδιαφέρον και τις δυνατότητες που παρουσιάζονται για την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως πολιτιστικού, θρησκευτικού, συνεδριακού, αθλητικού, γαστρονομικού, ακόμα και τουρισμού περιπέτειας. Αυτό θα επιτευχθεί με την συνεχή ανάπτυξη των υποδομών μας και την στήριξη στην ιδιωτική πρωτοβουλία που θα είναι και ο κινητήριος μοχλός της τουριστικής ανάπτυξης.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα τουρισμού, ας ξεκινήσουμε λοιπόν όλοι μαζί να δημιουργούμε μια εικόνα αντάξια της ομορφιάς που φυσικά διαθέτει ο τόπος μας, η οποία θα αποτελέσει το συγκριτικό πλεονέκτημα του Δήμου μας για την περαιτέρω αύξηση του Τουρισμού με στόχο να καταστεί η Καλαμπάκα προορισμός και σημείο αναφοράς στα πέρατα της γης.

Καλαμπάκα, 26-9-2015
Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού
Και Αθλητισμού
Ράντος Κωνσταντίνος

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .