Νέα εξέλιξη : Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης αποφάσισε για το Ασθενοφόρο δωρεά της Ιεράς Μονής Βαρλαάμ – Πρέπει να επιστραφούν τα χρήματα ( 70 χιλιάδες ) στην Ιερά Μονή

2 Σεπτεμβρίου, 2016 11:49 Επιμέλεια: /

asthenoforo barlaam 7_DCE

Είναι μια υπόθεση που έχει απασχολήσει πολλές φορές την επικαιρότητα με τα διάφορα στάδια που πέρασε και συνεχίζει να υφίσταται.

Ο λόγος για την δωρεά του Ασθενοφόρου αξίας 70 χιλιάδων ευρώ της Ιεράς Μονής Βαρλαάμ προς το Κέντρο Υγείας και το ΕΚΑΒ στην Καλαμπάκα.

Η Ιερά μονή με αγάπη πρόσφερε αυτό το μεγάλο ποσό για την αγορά ενός τετρακίνητου Ασθενοφόρου , και  να εξασφαλίσει μια άνετη και σίγουρη πρόσβαση των κατοίκων που έχουν ανάγκη διακομιδής στις  υγειονομικές δομές του Νομού, πράγμα που τελικά δεν έγινε.

Τα πράγματα δεν πήγαν καλά από την αρχή αφού το ενώ η Ιερά Μονή κατέβαλε το ποσό στο ΕΚΑΒ , το Ασθενοφόρο που ήλθε στην Καλαμπάκα δεν ήταν καινούριο αλλά και δεν ήταν τετρακίνητο (  Για το συγκεκριμένο θέμα έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες αλλά και η Δικαιοσύνη ).

Λίγο αργότερα ( στο Ασθενοφόρο που έπεται αντιπροσώπευε την δωρεά) σβήστηκε η περιγραφή που ανέφερε ότι το συγκεκριμένο όχημα ήταν δωρεά της συγκεκριμένης Ιεράς Μονής.

Επισκέφτηκαν τον αρμόδιο Υπουργό

Την περασμένη Πέμπτη με πρωτοβουλία του Βουλευτή του Νομού κου Σιμορέλη ( κατόπιν ενημέρωσης από τον υπάλληλο του ΕΚΑΒ Γιώργου Κοντογώγου ) πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας με τον Αναπληρωτή  Υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.

Όπως ανέφεραν οι κκ. Σιμορέλης και Κοντογώγος ο Υπουργός άκουσε με μεγάλη προσοχή και διάβασε τα ανάλογα έγγραφα που αφορούσαν το θέμα, και εξεπλάγη από αυτά που συνέβησαν.

Όπως ανέφερε ο Βουλευτής του Νομού το συμπέρασμα που εξήχθη ήταν ότι τα χρήματα δεν πήγαν εκεί που θα έπρεπε , αφού η δωρεά έγινε και οι όροι ήταν ξεκάθαροι.

Ο κος Πολάκης δήλωσε ότι το ΕΚΑΒ δεν μπορεί να κάνει πλέον διαγωνισμό για ένα ασθενοφόρο και αυτό που πρέπει να γίνει  είναι ότι εντός τριών μηνών οι 70 χιλιάδες θα πρέπει να επιστραφούν στο Μοναστήρι.

Από εκεί και πέρα αν επιθυμεί η Ιερά Μονή μπορεί να αγοράσει το Ασθενοφόρο και να το δωρίσει στο ΕΚΑΒ , ώστε να χρησιμοποιηθεί για τον σκοπό της δωρεάς.

Φωτογραφία από την Παραλαβή 11 Ιουνίου 2010

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.