ΝΟΔΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ για τις πλημμύρες και τις καταστροφές στον Νομό Τρικάλων

12 Σεπτεμβρίου, 2016 13:04 Επιμέλεια: /

nd2

Σκηνές απόλυτης καταστροφής ζήσαμε τις τελευταίες μέρες στο Νομό Τρικάλων , μετά τη πρωτοφανή για τα δεδομένα της περιοχής μας βροχόπτωση των τελευταίων ημερών. Προκλήθηκαν τεράστιες ζημιές στις υποδομές όπως στο οδικό δίκτυο, στα ποτάμια και στα αναχώματα, καταστροφές μέσα στους οικισμούς,  με αποκορύφωμα τις τεράστιες ζημιές σε ιδιωτικές περιουσίες όπως σε επιχειρήσεις και σε σπίτια που πλημμύρισαν.

 Χιλιάδες στρέμματα με βαμβάκι, καλαμπόκι, κηπευτικά, κ.ά. έχουν καταστραφεί ολοσχερώς ,Μεγάλες ζημιές  σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και ζωικό κεφάλαιο.

Να καταγραφούν οι ζημιές σε όλες τις καλλιέργειες και να προχωρήσουν σε άμεση και δίκαιη αποζημίωση

Να δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους  Δήμους  για την αποκατάσταση των δημόσιων υποδομών.

Άμεση και συνεχής ήταν η κινητοποίηση της περιφερειακής ενότητας Τρικάλων, της πολιτικής προστασίας της περιφέρειας και των δήμων του νομού, με μηχανήματα έργων σε όλα τα σημεία, με άμεση αποκατάσταση της κυκλοφορίας και την αποφυγή χειρότερων καταστάσεων.

Ήδη έχει ξεκινήσει η  κινητοποίηση των υπηρεσιών της περιφερειακής ενότητας και των δήμων για την καταγραφή του συνόλου των ζημιών τόσο στις υποδομές όσο και στις ιδιωτικές περιουσίες, και την αποστολή των φακέλων στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Μετά την άγρια φορολογία, τα χαράτσια σε ΟΓΑ, ΕΛΓΑ, τον ΕΝΦΙΑ, την αύξηση του ΦΠΑ κτλ.

Απαιτείται η άμεση ενεργοποίηση των βουλευτών του νομού και των κρατικών υπηρεσιών των Υπουργείων Εσωτερικών και Ανάπτυξης, για την έγκαιρη χρηματοδότηση της αποκατάστασης των ζημιών, ώστε να μην ζήσουμε καταστάσεις ολιγωρίας και καθυστερήσεων όπως σε άλλες αντίστοιχες καταστάσεις στο παρελθόν.

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.