Νύφων Καψάλης – Πρέπει να βοηθήσουμε τον νέο Δεσπότη μας

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
9 Οκτωβρίου 2017, 17:57

Ενωτικός όπως αρμόζει σε έναν πνευματικό Ιερωμένο , ήταν ο Αρχιμανδρίτης π. Νύφων Καψάλης μετά την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων.

Ο π. Νύφων Πρωτοσύγκελος την Μητρόπολης ήταν και αυτός διεκδικητής του Θώκου , επιθυμία και του Μακαριστού Σεραφείμ.

Κατά την διαδικασία που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή , Μητροπολίτης εξελέγη ο καταγόμενος από την Μεσσηνία κ. Θεόκλητος Λαμπρινάκος.

Παρ΄ ότι  κάποιος θα περίμενε πως ο π. Νύφων θα είναι στεναχωρημένος και χολωμένος από τις διαδικασίες , ο ίδιος δείχνοντας την ψυχή του Ανδρός και Ιερωμένου , όχι μόνο δεν έδειξε ότι έχει αρνητικά συναισθήματα , προέτρεψε δε όλους του Καλαμπακιώτες να ενωθούν στο πλευρό του νέου Μητροπολίτη και πνευματικού πατέρα και να τον βοηθήσουν να πετύχει στο έργο του.

Για τον νέο Μητροπολίτη ανέφερε πως στον λίγο χρόνο που συνομίλησε μαζί του , του έδωσε την εικόνα ότι πρόκειται για έναν πολύ αξιόλογο Άνθρωπο αλλά και πνευματικό συνάμα.  Θεωρεί ότι θα φανεί αντάξιος στην μεγάλη ευθύνη που αναλαμβάνει να ποιμάνει και να διακονήσει μια Μητρόπολη με τόση μεγάλη ιστορία.

Είπε πως πρόκειται για έναν λαϊκό Ιεράρχη που θα αντιμετωπίσει τους πιστούς με την αγάπη και την ζέση που πρέπει.

Όσο για τον ίδιο και αν θα παραμείνει στην θέση του Πρωτοσύγκελου της Μητρόπολης , ανέφερε ότι για τις επόμενες εβδομάδες και μέχρι στις αρχές Οκτώβρη που θα εγκατασταθεί ο νέος Μητροπολίτης στην περιοχή , ο π. Νύφων θα εκτελεί τα καθήκοντά του στις θέσεις που κατείχε.

Αν στην πορεία του ζητηθεί να συνεχίσει , αυτός δεν θα αρνηθεί να προσφέρει με όλες του τις δυνάμεις για να πετύχει ο νέος Μητροπολίτης .

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .