Νέο παραγωγικό μοντέλο

admin
admin
29 Οκτωβρίου 2016, 08:37

«..η Ελλάδα δεν μπορεί να υποχρεωθεί να θυσιάσει τα κοινωνικά της δικαιώματα, πρέπει να διατηρείται το ευρωπαϊκό κεκτημένο..» επισήμανε ο Υπουργός οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας σε ακαδημαϊκό συνέδριο στο Βέλγιο.  Εξήγησε  δε ότι οι  θεσμοί  «δεν έχουν δικαίωμα να πουν  ότι η κοινοτική πλευρά θέλει το δείνα για τις συντάξεις, το ΔΝΤ θέλει το άλλο, άρα θα τα βρούμε στην μέση γιατί η συνθήκη της ΕΕ δεν προβλέπει κάτι τέτοιο». Τέλος έκανε σαφές ότι απαιτείται αλλαγή παραγωγικού μοντέλου, αλλιώς δεν θα είναι βιώσιμη η ανάπτυξη .

Το τι θέλουν οι θεσμοί από την Ελλάδα είναι ένα θέμα . Ωστόσο μένουμε στην φράση περί αλλαγής του παραγωγικού μοντέλου στην Ελλάδα και να θέσουμε την ερώτηση αν επ΄ αυτού γίνεται κάτι συγκεκριμένο σήμερα . Η απάντηση είναι απλή : Δεν γίνεται απολύτως τίποτα !!! Όλα μένουν ως είχαν πριν την κρίση . Σχεδιασμός κανένας , αλλαγή νοοτροπιών πουθενά , τα χωράφια παραμένουν χέρσα , οι αγρότες αναμένουν τις κοινοτικές ενισχύσεις γιατί χωρίς αυτές μπαίνουν μέσα , και πολλά άλλα γνωστά τις πάση . Ότι βιομηχανίες υπήρχαν υπό την ευθύνη του κράτους και παρήγαγαν πλούτο έκλεισαν . Ο καθένας σ΄ αυτή τη χώρα κάνει ότι θέλει και όπως θέλει και όλοι τα βλέμματα στην συνδρομή του κράτους που πρέπει να παρεμβαίνει παντού .

Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί και όσοι πιστεύουν ότι με μια οικονομία και κοινωνία αποσαθρωμένη , με την χώρα χωρίς  εθνικό σχέδιο οικονομικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης , μπορούμε να εξέλθουμε της κρίσης  με την συνδρομή των δανειστών χωρίς  εμείς να κάνουμε απολύτως τίποτα , μάλλον βρίσκονται εκτός  τόπου και χρόνου .  Η χώρα χρειάζεται σχέδιο , προγραμματισμό , στρατηγική , δουλειά , παραγωγή για να μπορέσει να παράξει πλούτο ώστε να μπορεί να καλύψει τις δανειακές  της υποχρεώσεις   και να μείνει και κάτι για να μοιραστεί .

Δυστυχώς το πολιτικό σύστημα δεν θέλει να τα δει όλα αυτά,  όχι γιατί  δεν τα σκέπτεται , αλλά γιατί δεν έχει την τόλμη να ομολογήσει τα λάθη και τις παραλείψεις του που οδήγησαν στην σημερινό αδιέξοδο .Η χώρα όμως δεν έχει την πολυτέλεια αναμονής . Χρειάζεται πεφωτισμένη και ικανή πολιτική ηγεσία τώρα !!!

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .