Νέο παραγωγικό μοντέλο

29 Οκτωβρίου, 2016 08:37 Επιμέλεια: /

assets_large_t_420_54548159_dce

«..η Ελλάδα δεν μπορεί να υποχρεωθεί να θυσιάσει τα κοινωνικά της δικαιώματα, πρέπει να διατηρείται το ευρωπαϊκό κεκτημένο..» επισήμανε ο Υπουργός οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας σε ακαδημαϊκό συνέδριο στο Βέλγιο.  Εξήγησε  δε ότι οι  θεσμοί  «δεν έχουν δικαίωμα να πουν  ότι η κοινοτική πλευρά θέλει το δείνα για τις συντάξεις, το ΔΝΤ θέλει το άλλο, άρα θα τα βρούμε στην μέση γιατί η συνθήκη της ΕΕ δεν προβλέπει κάτι τέτοιο». Τέλος έκανε σαφές ότι απαιτείται αλλαγή παραγωγικού μοντέλου, αλλιώς δεν θα είναι βιώσιμη η ανάπτυξη .

Το τι θέλουν οι θεσμοί από την Ελλάδα είναι ένα θέμα . Ωστόσο μένουμε στην φράση περί αλλαγής του παραγωγικού μοντέλου στην Ελλάδα και να θέσουμε την ερώτηση αν επ΄ αυτού γίνεται κάτι συγκεκριμένο σήμερα . Η απάντηση είναι απλή : Δεν γίνεται απολύτως τίποτα !!! Όλα μένουν ως είχαν πριν την κρίση . Σχεδιασμός κανένας , αλλαγή νοοτροπιών πουθενά , τα χωράφια παραμένουν χέρσα , οι αγρότες αναμένουν τις κοινοτικές ενισχύσεις γιατί χωρίς αυτές μπαίνουν μέσα , και πολλά άλλα γνωστά τις πάση . Ότι βιομηχανίες υπήρχαν υπό την ευθύνη του κράτους και παρήγαγαν πλούτο έκλεισαν . Ο καθένας σ΄ αυτή τη χώρα κάνει ότι θέλει και όπως θέλει και όλοι τα βλέμματα στην συνδρομή του κράτους που πρέπει να παρεμβαίνει παντού .

Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί και όσοι πιστεύουν ότι με μια οικονομία και κοινωνία αποσαθρωμένη , με την χώρα χωρίς  εθνικό σχέδιο οικονομικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης , μπορούμε να εξέλθουμε της κρίσης  με την συνδρομή των δανειστών χωρίς  εμείς να κάνουμε απολύτως τίποτα , μάλλον βρίσκονται εκτός  τόπου και χρόνου .  Η χώρα χρειάζεται σχέδιο , προγραμματισμό , στρατηγική , δουλειά , παραγωγή για να μπορέσει να παράξει πλούτο ώστε να μπορεί να καλύψει τις δανειακές  της υποχρεώσεις   και να μείνει και κάτι για να μοιραστεί .

Δυστυχώς το πολιτικό σύστημα δεν θέλει να τα δει όλα αυτά,  όχι γιατί  δεν τα σκέπτεται , αλλά γιατί δεν έχει την τόλμη να ομολογήσει τα λάθη και τις παραλείψεις του που οδήγησαν στην σημερινό αδιέξοδο .Η χώρα όμως δεν έχει την πολυτέλεια αναμονής . Χρειάζεται πεφωτισμένη και ικανή πολιτική ηγεσία τώρα !!!

 

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.