Νέο κρούσμα λαθροθηρίας στην ευρύτερη περιοχή Καλαμπάκας

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
5 Σεπτεμβρίου 2015, 13:06

<< Στην ευρύτερη περιοχή ευθύνης του Κ.Σ. Καλαμπάκας εντοπίστηκαν περί ώρας 02:30, ξημέρωμα Σαββάτου ,  άτομα να κυνηγούν παράνομα. Στην περιοχή βρέθηκε ένα σκοτωμένο   αγριογούρουνο το οποίο κατασχέθηκε από τους ομοσπονδιακούς θηροφύλακες.  Θα ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδιακασίες που προβλέπονται.

Το θύραμα θα ελεγχεί απο Δημόσιο Κτηνίατρο και θα εκποιηθεί την Δευτέρα από το Δασαρχείο Καλαμπάκας >>.

Αυτά αναφέρονται στο δελτίο τύπου που εξέδωσε η Διοίκηση του Κυνεγγητικού Συλλόγου Καλαμπάκας για το τελευταίο περιστατικό .

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Καλαμπάκας παρακαλεί όλους τους φίλους Κυνηγούς να τηρούν όλους τους νόμους των περί Θήρας διατάξεων ώστε να μην υπάρχουν δυσάρεστες επιπτώσεις.
Δυστυχώς από μερικά μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Καλαμπάκας δεν τηρούνται τα προβλεπόμενα με συνέπεια να δημιουργούνται  δυσάρεστες καταστάσεις και να υποβάλλονται  μηνύσεις σε περιπτώσεις όπως:
Παράνομο κυνήγι τη νύχτα με φώτα αυτοκινήτου
Παράνομο καρτέρι αγριόχοιρων μέσα σε καλλιέργειες καλαμποκιών
Παράνομο στήσιμο θηλιών για την θήρευση αγριόχοιρων
Παρακαλούμε όλους τους φίλους κυνηγούς να βοηθήσουν για τη σωστή λειτουργία της θηροφύλαξης ώστε να μην υπάρχουν δυσάρεστες καταστάσεις.

Η Νοµοθεσία προβλέπει αυστηρές ποινές για τα άτομα που λαθροθηρούν . Το πρόστιµο φτάνει τις 10.000 ευρώ ή φυλάκιση µέχρι και τρία χρόνια ή και τις δύο αυτές ποινές. Επιπλέον, το δικαστήριο δηµεύει αυτόµατα οποιοδήποτε κυνηγετικό όπλο, µέσο µμεταφοράς ή άλλο αντικείμενο µε το οποίο διαπράχτηκε το αδίκηµα, εκτός και αν αιτιολογημένα αποφασίσει διαφορετικά..
Τέλος ο κ. Ταμπουράς δεν παρέλειψε να τονίσει πως ο κυνηγετικός σύλλογος Καλαμπάκας σε θέματα λαθροθηρίας είναι απόλυτα ξεκάθαρος και θα αξιοποιεί όποιες καταγγελίες έρχονται υπ΄ όψιν του ώστε να σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα που ουσιαστικά στρέφονται κατά του οικοσυστήματος και της πανίδας. Διευκρίνισε όμως ότι τέτοια φαινόμενα δεν συμβαίνουν μόνο στην Καλαμπάκα , αλλά είναι μια μάστιγα που πλήττει όλη την Ελλάδα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .