Νέες δράσεις από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Καλαμπάκας – Θα λειτουργήσει Μουσείο και εκθετήριο Παραδοσιακών προϊόντων

admin
admin
7 Αυγούστου 2015, 11:33

Είχαμε γράψει πριν λίγες ημέρες για την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαμπάκας ( πρώην ΕΑΣ) , να ιδρύσει κιβωτό ντόπιων σπόρων στην περιοχή Καλαμπάκας.
Οι δράσεις όμως του Συνεταιρισμού δεν σταματάνε μόνο σ’ αυτό και ανοίγονται πλέον και άλλο δρόμοι ανάπτυξης.

Μουσείο παραδοσιακών προϊόντων
Ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δημήτρης Κόττης μιλώντας στην στήλη μας αποκάλυψε τις σκέψεις και τις συζητήσεις που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν την ίδρυση και λειτουργία Μουσείου Παραδοσιακών και Συνεταιριστικών προϊόντων στο κέντρο της Καλαμπάκας.
Η Α.Σ. διαθέτει ακίνητο στο κέντρο της πόλης ( παλαιότερα ήταν τα γραφεία ) , περίπου 700 τετραγωνικά μέτρα που χρόνια τώρα παραμένει αχρησιμοποίητο.
Το συγκεκριμένο ακίνητο αφού αποκατασταθεί θα χρησιμοποιηθεί ως Μουσείο Συνεταιριστικών Προϊόντων όπως Γλυκά από τον Γυναικείο Συνεταιρισμό Ασπροκλησιάς , Ελαιόλαδο Αύρας , Μήλα Ελαφίου και πολλά άλλα. Είναι μια ιδέα που σύντομα θα υλοποιηθεί και θα βοηθήσει την περιοχή αφού θα ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας.
Εν τω μεταξύ η Βιοτεχνία Φυραμάτων του Συνεταιρισμό μεταφέρεται στις εγκαταστάσεις στην Σαρακίνα Καλαμπάκας . Έτσι το κτήριο που τώρα στεγάζεται η Βιοτεχνία θα χρησιμοποιηθεί ως πρατήριο αγροτικών προϊόντων.
Ο κος Κόττης ανέφερε ακόμη ότι η έκταση του Συνεταιρισμού στην Μύκανη Καλαμπάκας (| ένα μεγάλο μέρος της ) θα χρησιμοποιηθεί ως Αγρόκτημα για την εκπαίδευση νέων Αγροτών αλλά και φοιτητών που σχετίζονται με το συγκεκριμένο αντικείμενο.
Σε ότι αφορά τις εξελίξεις με την ίδρυση και λειτουργία Τυροκομείου ( από τον Α.Σ. ) ανέφερε ότι το θέμα φρέναρε κάπως λόγω των τελευταίων οικονομικών εξελίξεων στην χώρα , αλλά με το που θα αρχίσουν να ¨τρέχουν προγράμματα ¨ θα είναι από τις πρώτες δράσεις που θα υλοποιηθούν.
Τέλος ο Πρόεδρος του Α.Σ. Καλαμπάκας και πρόεδρος Κτηνοτρόφων Νομού Τρ4ικάλων κος Κόττης ανέφερε ότι κατά την συνάντηση που έγινε στον Βόλο και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τους Αγρότες , οι εκπρόσωποι των Συνεταιρισμών αποφάσισαν να συγκροτήσουν από κοινού ένα ολιγομελές όργανο που θα συνδιαλέγεται με τους Αξιωματούχους της Κυβέρνηση για θέματα που τους αφορούν.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .