Νέα πτέρυγα στο Μουσείο Μανιταριών Μετεώρων

5 Σεπτεμβρίου, 2016 11:25 Επιμέλεια: /

Τρούφες

Μία νέα πτέρυγα απέκτησε πρόσφατα το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών. Πρόκειται για ένα νέο τμήμα του Μουσείου Μανιταριών το οποίο αφορά την επιλογή και τοιχογράφηση σειράς θεμάτων που αφορούν τα μανιτάρια και τη σχέση τους με την ιστορία, τη λαογραφία, την επιστήμη, τη φαρμακευτική κτλ.

Η επιλογή των θεμάτων αυτών, που έχουν ταυτόχρονα και ισχυρό εκπαιδευτικό χαρακτήρα, έγινε από τον κ. Γιώργο Κωνσταντινίδη, συγγραφέα-ερευνητή και Πρόεδρο των Μανιταρόφιλων Ελλάδας, η δε εικαστικής τους αποτύπωση έγινε από ζωγράφους και γλύπτες υπό την επίβλεψη του ιδίου.

Εξάλλου, η χρήση της ζωγραφικής και της γλυπτικής, αποτελεί συστατικό στοιχείο του Μουσείου και αποσκοπεί όχι μόνο στη σύνδεση φύσης και πολιτιστικής δημιουργίας, αλλά και στην παρουσίαση ενός σύγχρονου ψυχαγωγικού και εκπαιδευτικού περιβάλλοντος.

Οι εξαιρετικές αυτές παραστάσεις, όπως και η μοναδικότητά τους, καθιστούν λοιπόν το Μουσείο όχι μόνο πρωτοποριακό στις επιλογές του, αλλά επίσης ικανό να πληροφορεί και να αναδεικνύει περιβαλλοντικά ζητήματα, με μηνύματα που γίνονται ευχαρίστως αποδεκτά και εμπεδώνονται εύκολα από τους επισκέπτες.

Τέλος να επισημάνουμε ότι η νέα αυτή πτέρυγα θα αποτελέσει τη βάση για νέα εκπαιδευτικά προγράμματα που αφορούν τα μανιτάρια και απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες.

Τάρανδος και αμανίτης μυγοκτόνος Φαρμακείο Νύμφες Ζαρκάδι και μακρολεπιώτα Δηλητηριώδη μανιτάρια

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.