Νέα προγράμματα ΕΣΠΑ ύψους 9,7 εκατ. ευρώ: Ποιους αφορά και μέχρι πότε είναι οι αιτήσεις

26 Ιανουαρίου, 2016 10:00 Επιμέλεια: /

espa_2014-2020-846x528_DCE

Σε εξέλιξη βρίσκονται τρία νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ για τα οποία έχει εκδοθεί πρόσκληση για συμμετοχή, σύμφωνα με το espa.gr. Πρόκειται για προγράμματα τα οποία αφορούν την χρηματοδότηση για έργα αναβάθμισης μνημείων, αρχαιολογικών χώρων, μουσειακών υποδομών αλλά και σε ενίσχυση ΜΜΕ, συνολικού προϋπολογισμού 9,7 εκατ ευρώ.

Το πρώτο πρόγραμμα έχει τίτλο «Έργα αναβάθμισης μνημείων, αρχαιολογικών χώρων και πολιτιστικής κληρονομιάς πόλεων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας».

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα espa.gr, αφορά στην «ενίσχυση κτιριακών υποδομών. Κατασκευή έργων προστασίας των χώρων από τα καιρικά φαινόμενα και τις λοιπές φθορές. Εργασίες ανάδειξης των μνημείων. Διαμόρφωση χώρων για την ενίσχυση της προσβασιμότητας των επισκεπτών και κυρίως των ΑΜΕΑ. Επιστημονική τεκμηρίωση, δημοσίευση των ευρημάτων. Προμήθεια εξοπλισμού ανάδειξης των μνημείων ή των χώρων. Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου».

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται στους εξής φορείς:

Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και εποπτευόμενοι φορείς του
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
Δήμοι Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Η περίοδος υποβολής των αιτήσεων είναι από από 25/2/2016 έως 24/3/2016, ενώ ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 2.200.000 ευρώ.

Διαβάστε αναλυτικά εδώ

Το δεύτερο πρόγραμμα έχει τίτλο «Ενίσχυση μουσειακών υποδομών και πιστοποιήσεις αυτών στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας» και αφορά στην δημιουργία, βελτίωση και επέκταση μουσειακών υποδομών για την προβολή του πολιτιστικού και ιστορικού πλούτου.

Οι φορείς στους οποίους απευθύνεται:

Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και εποπτευόμενοι φορείς του
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
Δήμοι Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Η περίοδος υποβολής των αιτήσεων είναι από από 25/2/2016 έως 31/12/2019 και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 6.500.000 ευρώ.

Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ

Το τρίτο πρόγραμμα έχει τίτλο «Δράσεις ΜΜΕ στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος» και αφορά σε «Ενέργειες πληροφόρησης, προβολής και δημοσιότητας του ΠΕΠ και των επιμέρους παρεμβάσεών του που χρηματοδοτούνται από το ΕΤΠΑ, που απευθύνονται τόσο σε ενδιαφερόμενους φορείς (Περιφερειακές, τοπικές και λοιπές δημόσιες αρχές, κοινωνικοί και οικονομικοί εταίροι, επαγγελματικές οργανώσεις, μη κυβερνητικές οργανώσεις, οργανώσεις ΑμεΑ κλπ.), όσο και στην κοινή γνώμη».

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠ Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος .

Η περίοδος υποβολής των αιτήσεων είναι από από 1/2/2016 έως 31/12/2020 και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 1.000.000 ευρώ.

Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.