Νέα οικονομία !!!

6 Αυγούστου, 2016 08:21 Επιμέλεια: /

xrimata_doseis_aftodioikisi-620x320_DCE

Η ανάπτυξη  για την ελληνική οικονομία  αποτελεί το κλειδί  για  την οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση της χώρας και  την έξοδο από την κρίση στην οποία περιήλθε και , δυστυχώς , θα μείνει για πολύ όπως δείχνουν τα πράγματα καθώς δεν  συντρέχουν οι προϋποθέσεις για να συμβεί τούτο  . Πέραν των πολύπλευρων αδυναμιών που έχει η ελληνική οικονομία η οικονομική κρίση των τελευταίων ετών δεν έχει κυκλικό , αλλά διαρθρωτικό χαρακτήρα. Δεν έχει πρόβλημα ζήτησης  αλλά, παραγωγικότητας , ανταγωνιστικότητας , θεσμών , καινοτομίας , υγιούς ανταγωνισμού καθώς ουσιαστικά οικονομία, κοινωνία , κράτος , θεσμοί , λειτουργούν με βάση την σοβιετικού τύπου οικονομία .

Ποια είναι η ουσία της νέας  οικονομίας  και της  υγιούς και βιώσιμης ανάπτυξης που θα μας απαλλάξει απ΄ αυτά τα προβλήματα και παράλληλα θα αποτελέσει τον καταλύτη για κοινωνική ανάπτυξη και κοινωνική φροντίδα ;  Η ανάπτυξη δεν αρκεί να είναι απλά και μόνον η αύξηση του Α.Ε.Π., αλλά και η ισόρροπη αύξηση των τριών πυλώνων της: επενδύσεις , εξαγωγές , κατανάλωση . Για να έχουμε όμως  υγιή και βιώσιμη ανάπτυξη, απαιτείται το «περιεχόμενό τους » να στηρίζεται στην εθνική παραγωγή : επενδύσεις όχι μόνον κεφαλαιουχικές (χρηματαγορά), αλλά τέτοιες που να στηρίζουν την παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών , εξαγωγές που θα στηρίζονται όχι μόνον σε μεταποιητικές δραστηριότητες εισαγόμενων προϊόντων με μεγάλη προστιθέμενη αξία, αλλά τέτοιες που θα στηρίζουν την εντόπια παραγωγή, με σημαντική επιπλέον εθνική προστιθέμενη αξία. Κατανάλωση που θα προέρχεται όχι μόνον από εισαγωγές, αλλά τέτοια που θα στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην εθνική παραγωγή.

Τι χρειαζόμαστε για μια  υγιή και βιώσιμη ανάπτυξη;  Ευνοϊκές συνθήκες χρηματοδότησης , ευνοϊκό νομοθετικό καθεστώς  , ελαχιστοποίηση γραφειοκρατίας  ,ευελιξία στην αγορά εργασίας ,ισότιμο ανταγωνιστικό περιβάλλον , χαμηλό ασφαλιστικό κόστος , χαμηλού κόστους, σταθερό και απλό φορολογικό καθεστώς , καταρτισμένο εργατικό προσωπικό , ταχεία απονομή δικαιοσύνης , ικανοποιητικές υποδομές. Με άλλα λόγια, αυτό που επί τόσα χρόνια ονομάζουμε «μεταρρυθμίσεις» !!!

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.