Νέα δημοσκόπηση: «Κλείνει η ψαλίδα» μεταξύ Ν.Δ. – ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

admin
admin
15 Μαΐου 2017, 10:00

Με 10 μονάδες διαφορά προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με σφυγμομέτρηση της εταιρίας Prorat για λογαριασμό της Εφημερίδας των Συντακτών. Στη δυνητική εκλογική επιρροή η αξιωματική αντιπολίτευση συγκεντρώνει ποσοστό 30% (από 33% τον Μάρτιο) και ο ΣΥΡΙΖΑ 20% (από 19% το Μάρτιο). Η Δημοκρατική Συμπαράταξη καταλαμβάνει την τρίτη θέση, καταγράφοντας 11%. Παράλληλα, τουλάχιστον επτά στους δέκα πολίτες θεωρούν ότι η συμφωνία με τους θεσμούς είναι κακή.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει 30%, ο ΣΥΡΙΖΑ 20%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη 11%, η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ 9%, η Ένωση Κεντρώων 8%, Το Ποτάμι 7% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 24%, ενώ αποχή, λευκό και άκυρο συγκεντρώνουν 17%.

Όσον αφορά την άποψη των ερωτηθέντων για τη συμφωνία κυβέρνησης – θεσμών, η πλειοψηφία είναι αρνητικά διακείμενη. Το 72% την κρίνει «κακή» και «μάλλον κακή» και μόλις το 14% «καλή», «μάλλον καλή». Πάντως, στο ερώτημα για το αν οι πολίτες θέλουν να γίνουν πρόωρες εκλογές μέσα στους επόμενους έξι μήνες, το 61% των ερωτηθέντων απαντά αρνητικά, το 32% θετικά με το 7% να απαντά «δεν ξέρω / δεν απαντώ».

Το 39% των ερωτηθέντων θεωρεί «σημαντικά / μάλλον σημαντικά» τα αντίμετρα και το 35% «ασήμαντα / μάλλον ασήμαντα». Το 61% θεωρούν πως δεν θα βελτιώσουν την οικονομία, ενώ το 32% εκτιμά το αντίθετο. Το 63% των πολιτών που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση πιστεύει πως τον επόμενο ένα χρόνο η οικονομική κατάσταση της χώρας θα χειροτερεύσει είτε «λίγο» είτε «σημαντικά», ενώ το 24% πιστεύει ότι θα μείνει ίδια και το 11% ότι θα βελτιωθεί «λίγο» και «σημαντικά».

Το 56% πιστεύει ότι η προσωπική οικονομική τους κατάσταση θα χειροτερεύσει «λίγο» και «σημαντικά», το 34% πως θα μείνει ίδια και μόλις το 7% πιστεύει ότι θα βελτιωθεί «λίγο» και «σημαντικά».

Όσον αφορά το ποιος θεωρείται καταλληλότερος πρωθυπουργός ο πρόεδρος της ΝΔ προηγείται στις περισσότερες κατηγορίες (εργατικός, ασυμβίβαστος, λιγότερο φθαρμένος, αποτελεσματικός, έντιμος). Η εκτίμηση «κανένας από τους δυο» συγκεντρώνει από 30% έως 55%.

skai.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .