Νέα δεδομένα !!

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
8 Δεκεμβρίου 2018, 07:55

Νέα και ενδιαφέροντα στοιχεία μετέφερε ο πρώην Δήμαρχος και νυν επικεφαλής της αξιωματικής  αντιπολίτευσης  και μέλος του Δ.Σ της ΠΕΔ Δημήτρης Σακελλαρίου από την συμμετοχή του στο συνέδριο της ΚΕΔΕ  με θέμα  τον «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ ΙΙ» που ετοιμάζει το αρμόδιο Υπουργείο . Όπως είπε ο κ. Σακελλαρίου οι σημαντικότερες αλλαγές επικεντρώνονται στην εκλογή προέδρων τοπικών κοινοτήτων .

Σύμφωνα μ΄ αυτά  η εκλογή προέδρου κοινότητας θα γίνεται από το τοπικό συμβούλιο ανάμεσα στους δύο πρώτους σε ψήφους υποψηφίους, των δύο πρώτων συνδυασμών. Μέχρι τώρα, οι πρόεδροι κοινοτήτων ορίζονταν από τους επικεφαλής των ψηφοδελτίων, δηλαδή τους δημάρχους.

Η δεύτερη σημαντική αλλαγή προβλέπει την αύξηση του ορίου των υποψηφίων για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων και συγκεκριμένα ότι ο αριθμός των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων πρέπει να είναι τουλάχιστον ίσος με τον αριθμό των εδρών κάθε εκλογικής περιφέρειας με δυνατότητα προσαύξησης έως και 50%. Κατά τ΄ άλλα και σε ότι αφορά την κινητικότητα στο τοπικό  προεκλογικό πολιτικό γίγνεσθαι ο κ. Σακελλαρίου τόνισε ότι βρίσκεται σε βαθιά αγρανάπαυση , ξεκαθαρίζοντας για άλλη μια φορά είπε ότι δεν τίθεται θέμα υποψηφιότητάς του !!!

Όσον αφορά τώρα για τον ρόλο της Δημοτικής του ομάδας είπε ότι αν οι συνεργάτες του είναι ενωμένοι  σε ένα υποψήφιο τότε θα στηρίξει την επιλογή τους . Αν είναι όμως διαιρεμένοι τότε δεν θα στηρίξει κανέναν !!!  Ενδιαφέροντα !!!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

ΣΧΕΤΙΚA AΡΘΡΑ
Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .