Ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις με το Υπουργείο – Ετοιμάζονται για δυναμικές κινητοποιήσεις οι Αγρότες

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
16 Οκτωβρίου 2015, 08:23

Άκαρπες αποδείχθηκαν οι διαδοχικές συναντήσεις που είχαν την περασμένη Τετάρτη, συντονιστικές επιτροπές αγροτών από τη Βόρεια Ελλάδα έως τη Κρήτη, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελο Αποστόλου, καθώς οι εκπρόσωποί τους εξερχόμενοι δήλωσαν πως η μοναδική λύση που απομένει είναι οι διεκδικήσεις.

Σύμφωνα με την ΠΑΣΕΓΕΣ η αρχή έγινε με την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων, οι εκπρόσωποι της οποίας εξερχόμενοι από το τραπέζι τω διαπραγματεύσεων δήλωσαν πως κατά την διάρκεια της συζήτησης με τον κ. Αποστόλου δεν υπήρξε κάτι συγκεκριμένο όσον αφορά το φορολογικό και το ασφαλιστικό, δηλαδή για τα δύο καυτά επίκαιρα θέματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο.
«Δεν θα υπάρξει εθνική παραγωγή. Δεν θα υπάρχουν άλλα θέματα για να συζητήσουμε στο μέλλον» τόνισε ο κ. Γιάννης Παναγής εκ μέρους της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής και ανακοίνωσε ότι το αμέσως προσεχές διάστημα θα πραγματοποιούνται συνεχώς διαβουλεύσεις ανάμεσα στους εκπροσώπους των αγροτών ανά την Ελλάδα, με χρονοδιάγραμμα την ψήφιση των εφαρμοστικών νόμων.
«Υπάρχει και η κάθοδος στην Αθήνα με τα τρακτέρ, υπάρχουν και τα μπλόκα» συμπλήρωσε με νόημα.

Κινητοποιήσεις αποφάσισε η Πανελλήνια Πρωτοβουλία Αγροτών

Ακολούθησε συνάντηση του υπουργού με την Πανελλήνια Πρωτοβουλία Αγροτών, οι εκπρόσωποι της οποίας μετά την ολοκλήρωσή της ανακοίνωσαν κινητοποιήσεις στο προσεχές δεκαήμερο.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο Θοδωρής Παπακωνσταντίνου, συντονιστής της Πρωτοβουλίας, η οποία εκπροσωπεί 63 αγροτικούς συλλόγους από την όλη την Ελλάδα, σε πρώτη φάση θα πραγματοποιηθούν κατά τόπους συγκεντρώσεις κι έπειτα οι αγρότες θα κατεβάσουν τα τρακτέρ τους σε κεντρικά σημεία.

«Η κυβέρνηση», είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου, «προχωρά στο πρόγραμμα όπως έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές, χωρίς να υπάρχει αναπτυξιακή προοπτική για τον αγροτικό τομέα».

Προβλήματα με τον Καταρροϊκό και τις αποζημιώσεις

Και ενώ άρχισαν οι αποζημιώσεις για τον Καταρροϊκό πυρετό , προβλήματα αντιμετωπίζει ένας μεγάλος αριθμός Κτηνοτρόφων στο να αποζημιωθούν.

Αφορά Κτηνοτρόφους που θάνατος  των  ζώων  τους επήλθε πριν ξεκινήσει η διαδικασία της καύσης από την Εταιρία που συμβλήθηκε με το Δημόσιο.

Οι Κτηνοτρόφοι αυτοί αν και διαθέτουν έγγραφα από τα δημόσια Κτηνιατρεία που πιστοποιούν τον αριθμό και την αιτία θανάτου των ζώων , δυστυχώς δεν μπορούν να αποζημιωθούν.

Ο Αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης  κος Μπάρδας ζήτησε και θα είχε συναντήσεις για το συγκεκριμένο θέμα και πως θα μπορούσε να απεμπλακεί. Τα αποτελέσματα αυτών των συναντήσεων θα τα πληροφορηθούμε στις επόμενες ημέρες.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .