Ναός του Προδρόμου Καλαμπάκα

29 Αυγούστου, 2015 08:25 Επιμέλεια: /

agios_ioannis_prodromos_vaptistis_7484_DCE

Σήμερα η Εκκλησία ενθυμείται την  αποτομή της κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου . Με τη συγκεκριμένη εορτή και τα αναγνώσματα, τόσο το Ευαγγελικό (Μαρκ. ΣΤ ΄ 14 – 30), όσο και το Αποστολικό (Πραξ. Αποστ. ΙΓ ΄ 25 – 32), μας δίνει να κατανοήσουμε μέσα στο ιστορικό πλαίσιο, την μεγάλη μορφή του Βαπτιστού. Το γεγονός της αποτομής είναι συγκλονιστικό , γι΄ αυτό και τη μέρα αυτή τηρείται αυστηρή νηστεία .

Η πόλη της Καλαμπάκας έχει την ευλογία του τιμίου Προδρόμου καθώς στον μεγάλο   αυτόν  άνδρα –  πρόδρομο του Ιησού  , είναι αφιερωμένο  το ομώνυμο παρεκκλήσιο στο κέντρο της πόλης όπου το απόγευμα της Παρασκευής τελέστηκε ο μέγας εσπερινός και σήμερα  η πανηγυρική Θεία Λειτουργία παρουσία πλήθος προσκυνητών .

Εδώ  , σ΄ αυτόν τον ναό και συγκεκριμένα πίσω από το ιερό υπάρχει ο γνωστός ογκόλιθος με την εγχάρακτη αναθηματική  επιγραφή των Αιγινέων   προς τον Ρωμαίο Αυτοκράτορα Μάρκο Αυρήλιο αλλά και δύο κρουνοί από τους οποίους τρέχει γάργαρο νερό .

Για  αυτούς τους λόγους αυτός ο ναός αποτελεί για τους Καλαμπακιώτες σημαντικό μνημείο  και  σημείο  αναφοράς !!!

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.