Ανάγκη άμεσης επίσπευσης των διαδικασιών αποζημίωσης των αγροτών του Νομού Τρικάλων που επλήγησαν από ακραία καιρικά φαινόμενα

3 Ιουλίου, 2017 12:44 Επιμέλεια: /

dritseli o.o_DCE

Σε συνέχεια της χαλαζόπτωσης που έπληξε τον Νομό Τρικάλων πριν από δύο εβδομάδες, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Δριτσέλη κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Στην επίκαιρη ερώτησή της η βουλευτής επερωτά τον αρμόδιο Υπουργό σχετικά με τα χρονοδιαγράμματα που αφορούν στην ολοκλήρωση των εκτιμητικών διαδικασιών από τον ΕΛΓΑ και στην αποζημίωση των παραγωγών. Η επίκαιρη ερώτηση θα συζητηθεί την Πέμπτη στις 9:30 το πρωί στην Ολομέλεια της Βουλής και θα προβληθεί ζωντανά από το Κανάλι της Βουλής.

 Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επίκαιρης ερώτησης

 Αθήνα , 3 Ιουλίου 2017

 ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Θέμα : Ανάγκη άμεσης επίσπευσης των διαδικασιών αποζημίωσης των αγροτών του Νομού Τρικάλων που επλήγησαν από ακραία καιρικά φαινόμενα.

Τις προηγούμενες ημέρες τρεις από τους τέσσερις δήμους του Νομού Τρικάλων επλήγησαν από ακραία χαλαζόπτωση. Οι ζημιές στις καλλιέργειες εκτείνονται σε άνω των 10.000 στρεμμάτων καλλιεργήσιμων εκτάσεων. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο υπ. αριθμ. 4093/20-6-2017 έγγραφο της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, οι ζημιές αφορούν, σε άνω των 4000 στρεμμάτων καλλιέργειες αραβοσίτου, σε άνω των 3000 στρεμμάτων βαμβακοκαλλιέργειας, σε άνω των 2000 στρεμμάτων δενδρωδών καλλιεργειών καθώς και σε εκατοντάδες στρέμματα αμπελοκαλλιεργειών και ελαιοκαλλιεργειών.  Στο πλαίσιο όλων των παραπάνω έχουν ήδη ξεκινήσει οι δηλώσεις των ζημιών. Είναι  απολύτως απαραίτητο όμως να διασφαλιστεί και η άμεση αποστολή εκτιμητών του ΕΛΓΑ, ώστε να μην καθυστερήσει καθόλου το εκτιμητικό έργο από το οποίο εξαρτάται και η έγκαιρη καταβολή των αποζημιώσεων στους παραγωγούς.

Επειδή το εύρος των καταστροφών είναι τεράστιο, κυρίως λόγω της περιόδου των χαλαζοπτώσεων, η οποία συμπίπτει με την καρποφορία πολλών καλλιεργειών, έχει σαν αποτέλεσμα την τεράστια οικονομική ζημιά των αγροτών.

Επειδή η άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών του ΕΛΓΑ για τις αποζημιώσεις από τις καταστροφές είναι κρίσιμη για την οικονομική βιωσιμότητα πάρα πολλών αγροτών του Νομού Τρικάλων.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός :

Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη και ταχεία καταβολή των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ στους παραγωγούς του Νομού Τρικάλων;

 Η ερωτώσα βουλευτής

Δριτσέλη Παναγιώτα

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.
Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.