Να μην θρηνήσουμε πάνω στα αποκαΐδια της χώρας – Ακέραια η ευθύνη του πολιτικού συστήματος να ομονήσει και να συνεργαστεί για την σωτηρία της χώρας

admin
admin
29 Μαρτίου 2017, 09:39

Ο Κεντρικός τραπεζίτης (ο Διοικητής της Τράπεζας  Της  Ελλάδος ) τονίζει μεταξύ  άλλων    ότι οι δείκτες εμπιστοσύνης  στην Ελληνική οικονομία  έχουν αρχίσει να υποχωρούν τους πρώτους μήνες του 2017, υπογραμμίζοντας ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης  είναι η  άμεση ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, μέσω ενός συμβιβασμού  άμβλυνσης των διαφορών μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των  θεσμών .  Μάλιστα  θεωρεί ότι τούτο αποτελεί μονόδρομο για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας. Ο διοικητής της Τ.τ. Ε υπενθύμισε ότι, η εμπειρία των προηγούμενων ετών δείχνει ότι παρατεταμένες περίοδοι διαπραγμάτευσης, επιδρούν αρνητικά στην οικονομία. Αντιθέτως, η θετική εξέλιξη των διαπραγματεύσεων αποτυπώνεται με ταχείς ρυθμούς στο οικονομικό κλίμα και στα οικονομικά μεγέθη.

Βεβαίως ο κεντρικός τραπεζίτης λέει το αυτονόητα .Δυστυχώς  όμως το πολιτικό σύστημα και κυρίως τα πολιτικά κόμματα που  εναλλάσσονται στην διακυβέρνηση της χώρας , περί άλλων τυρβάζουν επιμένοντας στην αιχμαλωσία του πολιτικού κόστους από τη μία , στην πολλαπλή ενδογενή ανικανότητα και στην άρνησή του πολιτικού προσωπικού να κατανοήσει το ουσιαστικό διακύβευμα  που είναι το μέλλον της χώρας και όχι οι προσωπικές και κομματικές σκοπιμότητες , από την άλλη . Η αλήθεια είναι ότι η χώρα πληρώνει ακριβά αυτές τις αδυναμίες και  συμπεριφορές  του πολιτικού συστήματος .

Για να κατανοήσουμε καλύτερα πόσο απλά είναι τα πράγματα θα κάνουμε έναν συλλογισμό εργασίας . Οι έχοντες σε επίπεδο κυβέρνησης την ευθύνη της διαπραγμάτευσης αποδίδουν  την καθυστέρηση στην υπεράσπισης των κόκκινων γραμμών όπως διατείνονται , λησμονώντας  ωστόσο ότι οι συνέπειες στην οικονομία και στα μεγέθη της ογκούνται με γεωμετρική πρόοδο επιδεινώνοντας  έτι περισσότερο την κατάσταση με τον λογαριασμό να μετακυλύεται  στους ήδη εξουθενωμένους πολίτες .

Η αντιπολίτευση , με αιχμή του δόρατος την Αξιωματική ,από τη μία καταχεριάζει  την κυβέρνηση για την καθυστέρηση και ταυτόχρονα την καταγγέλλει ότι έχει αποδεχθεί τα πάντα  που προτείνουν οι θεσμοί κάνοντας λόγο για φορολογικό τσουνάμι που έρχεται . Εδώ γεννάται η εξής απλοϊκή απορία : Αν υποθέσουμε  ότι ο κ. Μητσοτάκης ήταν στη θέση του κ. Τσίπρα ,  η πρόταση των δανειστών θα ήταν διαφορετική ; Δεν θα εμπεριείχε μέτρα ;  Η απάντηση για όσους θέλουν να υπηρετούν την αλήθεια είναι θα ήταν ολόιδια και ο κ. Μητσοτάκης και το κόμμα του θα επικαλούνταν ξανά μανά το μονόδρομο και θα υπέγραφαν τη συμφωνία . Άλλωστε αυτό έκαναν με την συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ . Η διαφορά έγκειται ότι ο ίδιος θα ήταν Πρωθυπουργός και θα εκπλήρωνε ατομικούς και οικογενειακούς πόθους και το κόμμα του κυβέρνηση με μια στρατιά στελεχών να έχουν εφορμήσει στην κυβέρνηση και στο κράτος .  Περί αυτού πρόκειται . Όλα τ΄ άλλα είναι κουβέντες του αέρα .

Το συμπέρασμα ; Ότι η χώρα πληρώνει την ατολμία , την πολιτική υποκρισία και την πολιτική σκοπιμότητα που χαρακτηρίζει την λειτουργία και συμπεριφορά του  πολιτικού συστήματος .

Είναι λοιπόν ανάγκη , δεδομένου ότι στην πολιτική που ασκείται όσον αφορά την αντιμετώπιση της κρίσης , πλην Κ.Κ.Ε και Χρυσής Αυγής , συμφωνούν όλα τα άλλα κόμματα που εκπροσωπούνται στην εθνική αντιπροσωπεία , να συμφωνήσουν και μέσα από μια κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας και από ένα Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης να ασκήσουν τις ενδεδειγμένες πολιτικές . Αν επιμείνουν στις  κομματικές πομφόλυγες στοχεύοντας στην φθορά της κυβέρνησης και στην ανάρρηση στην εξουσία ακόμα και μέσα από μια καταστροφή της χώρας , ας είμαστε έτοιμοι να θρηνήσουμε πάνω στα αποκαΐδια της  χώρας !!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .