Να κρατήσουμε την Πατρίδα όρθια

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
30 Ιουνίου 2015, 08:10

Η Ελλάδα συμπληρώνει 194 χρόνια από τότε που κάποιοι ξυπόλητοι πρόγονοί μας  αποφάσισαν  να πάρουν τα καριοφίλια  στα χέρια τους και  χωρίς να λογαριάσουν  τίποτα κήρυξαν την επανάσταση κατά του πανίσχυρου Οθωμανικού ζυγού δίνοντας το αίμα τους και την ζωή τους  για την λευτεριά της πατρίδας μας .

Οι συσχετισμοί ήταν κατάφορα εναντίον τους αλλά εκείνοι είχαν μαζί τους το δίκιο  , την πίστη στον Χριστό και την καθαρή αγάπη στην πατρίδα  ποθώντας  να την δουν λεύτερη . Κάποιοι τότε τους υποτίμησαν , άλλοι μιλούσαν για τρελούς ξυπόλυτους κατσικολέφτες . Όμως  εκείνοι  δεν πτοήθηκαν . Πάλεψαν  και  κατάφεραν  να διώξουν  τον Τούρκο και να μας παραδώσουν μια πατρίδα  λεύτερη .Είχαν ψυχή , είχαν αγάπη στην πατρίδα .

Στον μνημειώδη  λόγο που εκφώνησε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης  στις 8 Οκτωβρίου 1838 στην Πνύκα  προς τους  νέους είπε μεταξύ  άλλων :  «…Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση…» . Πράγματι  , με τον αγώνα , τις θυσίες και το αίμα τους απελευθέρωσαν την δόλια πατρίδα που στέναζε κάτω από τον Οθωμανικό ζυγό και έφτιαξαν κράτος  με ισχυρή εθνική συνείδηση όπως αυτή  συνδιαμορφώνουν  ο αρχαίος  Ελληνικός πολιτισμός , η Ορθοδοξία  , η πίστη και παράδοσή μας .

Αυτήν την κληρονομιά  οφείλουμε εμείς τώρα να κρατήσουμε όρθια και δυνατή .

Έχουμε χρέος απέναντι στην ιστορία , στις θυσίες και στο αίμα που έχυσαν οι πρόγονοί μας να αγωνιστούμε  και πάλι ώστε να μην επιτρέψουμε να πάνε όλες αυτές οι θυσίες χαμένες .

Έχουμε πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που έκαναν περιουσίες και όταν αυτές πέρασαν στην κατοχή των παιδιών τους  τα εξαφάνισαν όλα  γιατί δεν στάθηκαν ικανοί να διαχειριστούν  την κληροδοσία .

Έτσι και οι νεοέλληνες .  Παραλάβαμε  μια πατρίδα, που  αποκτήθηκε  από τους προγόνους  μας  με αίμα, κόπο και ιδρώτα  και δεν μπορούμε   να την κρατήσουμε  ακμαία   και να την παραδώσουμε  ακεραία  .  Και δεν μπορούμε  επειδή  δεν ματώσαμε , δεν κοπιάσαμε  και δεν  ιδρώσαμε  γι’ αυτό  αφήνουμε  έρμαια στον κάθε έναν να την λοιδορεί , να την ντροπιάζει και να παίζει με την αξιοπρέπειά της  . Δεν φταίνε όσοι το κάνουν . Φταίμε εμείς που με την συμπεριφορά μας  τους το επιτρέπουμε να το κάνουν .  Και τους το επιτρέπουμε γιατί χάσαμε την πίστη στις αξίες , την ιστορική αυτογνωσία , δύναμη να παλέψουμε για να την ξανακτίσουμε πάλι .

Η Δευτέρα δεν ήταν μια συνηθισμένη μέρα . Ήταν μια άλλη μέρα που δυστυχώς σηματοδοτεί  εξόχως βαριές συνέπειες για το μέλλον της χώρας και του λαού μας  ως απόρροια   της απόφασης του Πρωθυπουργού και του Υπουργικού Συμβουλίου να προχωρήσουν σε δημοψήφισμα και να αποχωρήσουν από την διαπραγμάτευση  .  Μια απόφαση που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ή  , πολύ δε περισσότερο ,  να κατανοηθεί  εκτός και αν δεχθούμε ότι είναι αποτέλεσμα του ότι   ο Πρωθυπουργός προσχώρησε  στο γνωστό εσωκομματικό  λόμπι  της δραχμής .

Λοιπόν ,  τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα  κλειστά με την  καθημερινότητα να δυσκολεύεται  και να παίρνει εντελώς άλλη τροπή , να γίνεται  χαλασμός  στα διεθνή φόρα  για επαπειλούμενη  καταστροφή και για grexit , η χώρα να χάνει τους παραδοσιακούς της συμμάχους και να τίθεται εν αμφιβόλω το Ευρωπαϊκό κεκτημένο   της  και  οι νεοέλληνες πέρα βρέχει . Οι  καφετέριες πήχτρα και οι κουβέντες να κινούνται γύρω από διακοπές και την ευζωϊα σε τέτοιο προκλητικό σημείο  που να  αναρωτέσαι  μήπως τελικά μας χρειάζεται η πτώχευση  μπας και συνέλθουμε .

Ο νεοέλληνας για τα μόνα πράγματα που νοιάζεται είναι να μη χάσει τη δουλειά του, τη σύνταξή του, το σπίτι του, τις καταθέσεις του, τις ανέσεις του , την ευζωία του και καθόλου δεν τον ενδιαφέρει εάν θα χάσει την πατρίδα του. Δεν μπορεί  ο ανόητος να κατανοήσει ότι όλα αυτά τα χάνει επειδή χάνουμε  την πατρίδα μας όχι  τόσο από τους σκληρούς και άτεγκτους θεσμούς που θέλουν να μας εκδικηθούν , όσο επειδή εμείς τους την παραδίδουμε  σε αντιστάθμισμα  να μην χάσουμε  τον  πακτωλό  ενισχύσεων και να μην διαταραχθεί η ραθυμία και ο  ευδαιμονισμός μας  .

Γίνεται  όμως να ξεπεράσουμε τα προβλήματα χωρίς να ματώσουμε και να ζητάμε να μας σώσουν οι άλλοι ;

Ουδείς  ενδιαφέρεται  ότι οι   επιχειρήσεις  φεύγουν  παίρνοντας  τις  χρηματοδοτήσεις και πηγαίνοντας  στις βαλκανικές χώρες   , ότι  τα ελληνικά κεφάλαια μεταναστεύουν σε φορολογικούς παραδείσους ,  και όσα έμειναν βρίσκονται  στα σπίτια  , ότι μειώνεται η  στρατιωτικής ισχύς  της χώρας , ότι ουδείς παράγει , ότι φτάσαμε να στοιχίζει  λιγότερο η εισαγωγή  αγροτικών προϊόντων  παρά η παραγωγή τους  εδώ , ότι η γη μένει χέρσα . Ουδείς θέλει να υποστεί ούτε κατ΄ ελάχιστο  μείωση  μισθών και συντάξεων ενώ παράλληλα απαιτεί από το κράτος  να παρέχει τα πάντα . Ουδείς θέλει να δυσκολευτεί να ιδρώσει , να μοχθήσει να αγωνιστεί για να κρατήσουμε την πατρίδα όρθια και δυνατή .

Δεν κατανοεί  ότι  επειδή σιγά – σιγά   αφήσαμε  να χαθεί  η πατρίδα μας γι΄ αυτό  χάνουμε τις δουλειές μας, τα χρήματά μας, τις συντάξεις μας, την δημόσια υγεία και τις άλλες κοινωνικές παροχές, τον δημόσιο πλούτο μας κλπ.

Ας σκεφτούμε   τούτη την κρίσιμη  για την πατρίδα ώρα αυτά που είπε ο στρατηγός των Αθηναίων Μιλτιάδης πριν από τη μάχη του Μαραθώνα : «…Στην εξουσία σου είναι Τώρα, Καλλίμαχε, ή να υποδουλώσεις την Αθήνα ή να την ελευθερώσεις . αϊ ν’ αφήσεις θύμηση για όσο χρόνο θα υπάρχουν άνθρωποι   τέτοια που δεν άφησαν μήτε ο Αρμόδιος και ο Αριστογειτών..».

Να σώσουμε λοιπόν την πατρίδα μας με οποιοδήποτε τίμημα και αυτή θα μας σώσει .

Πολλοί αναρωτιούνται για  την απουσία  ηγέτη και για την ανικανότητα της εγχώριας πολιτικής ελίτ να διαχειριστεί  την κρίση .  Είναι απλό : Έχουμε καταντήσει ένας ασήμαντος και ανόητος λαός  χωρίς ψυχή , χωρίς πείσμα , χωρίς θάρρος . Μόνο αν  βρούμε την ελληνική ψυχή μας και τις αξίες μας θα προκύψει ο ηγέτης που με το ένα χέρι θα ξεριζώνει τα αγριόχορτα και με το άλλο  θα φυτεύει  κρίνα. Μόνο έτσι θα ξαναβρεί ο νεοέλληνας την σωστή πορεία  του και θα αναλάβει τις ευθύνες του για την σωτηρία της   χιλιοπροδομένης πατρίδας .

Ας την σώσουμε επιλέγοντας το λιγότερο κακό  ,το ΝΑΙ  , που μπροστά στην εθνική καταστροφή που εγκυμονεί το ΟΧΙ  θα έχει ηπιότερες συνέπειες   !!!

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .