Να και κάτι χρήσιμο

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
15 Ιουνίου 2015, 07:52

Η αλήθεια  είναι ότι  τα  παιδιά  της  σημερινής εποχής γνωρίζουν  άριστα τα  τεχνολογικά επιτεύγματα  αλλά  αγνοούν  παντελώς  στοιχειώδη  πράγματα  που σχετίζονται  με την αγροτική παραγωγική διαδικασία που συνδέεται με την διατροφή και τη  ζωή γενικότερα .

Στο πλαίσιο  απόκτησης  γνώσης   των παιδιών  επ΄ αυτών η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας οργάνωσε μια άκρως ενδιαφέρουσα δράση  με  θέμα  την δημιουργία του ψωμιού . Στον φούρνο  του  κ. Δασκαλά  παρακολούθησαν την διαδικασία δημιουργίας  και παρασκευής του ψωμιού  το οποίο βρίσκεται καθημερνά στο τραπέζι  μας και αποτελεί την βάση της διατροφής μας . Τα παιδιά συνόδευσε στο φούρνο  η υπεύθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης  Φρίντα Στεργίου  αλλά και γονείς  .Το ενδιαφέρον  είναι  ότι  η επόμενη δράση  έχει ως θέμα «Από το χωράφι στο μύλο» με  επίσκεψη στο μύλο  Βλαχογιάννη  στη Διάβα προκειμένου   να παρακολουθήσουν τον τρόπο μετατροπής του σταριού σε αλεύρι . Φρονώ πως η κατάληξη των δράσεων θα είναι το χωράφι όπου καλλιεργείται το στάρι έτσι ώστε τα παιδιά να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα .

Εμείς δεν έχουμε παρά να συγχαρούμε για την πρωτοβουλίες αυτές τους υπεύθυνους της δημοτικής βιβλιοθήκης !!!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .