Να και κάτι χρήσιμο

15 Ιουνίου, 2015 07:52 Επιμέλεια: /

bibliothiki neo ktirio (5)_DCE

Η αλήθεια  είναι ότι  τα  παιδιά  της  σημερινής εποχής γνωρίζουν  άριστα τα  τεχνολογικά επιτεύγματα  αλλά  αγνοούν  παντελώς  στοιχειώδη  πράγματα  που σχετίζονται  με την αγροτική παραγωγική διαδικασία που συνδέεται με την διατροφή και τη  ζωή γενικότερα .

Στο πλαίσιο  απόκτησης  γνώσης   των παιδιών  επ΄ αυτών η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας οργάνωσε μια άκρως ενδιαφέρουσα δράση  με  θέμα  την δημιουργία του ψωμιού . Στον φούρνο  του  κ. Δασκαλά  παρακολούθησαν την διαδικασία δημιουργίας  και παρασκευής του ψωμιού  το οποίο βρίσκεται καθημερνά στο τραπέζι  μας και αποτελεί την βάση της διατροφής μας . Τα παιδιά συνόδευσε στο φούρνο  η υπεύθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης  Φρίντα Στεργίου  αλλά και γονείς  .Το ενδιαφέρον  είναι  ότι  η επόμενη δράση  έχει ως θέμα «Από το χωράφι στο μύλο» με  επίσκεψη στο μύλο  Βλαχογιάννη  στη Διάβα προκειμένου   να παρακολουθήσουν τον τρόπο μετατροπής του σταριού σε αλεύρι . Φρονώ πως η κατάληξη των δράσεων θα είναι το χωράφι όπου καλλιεργείται το στάρι έτσι ώστε τα παιδιά να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα .

Εμείς δεν έχουμε παρά να συγχαρούμε για την πρωτοβουλίες αυτές τους υπεύθυνους της δημοτικής βιβλιοθήκης !!!

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.