Να ανησυχούμε !!!

29 Απριλίου, 2017 08:38 Επιμέλεια: /

kalibas new site

Μεγάλος ντόρος  με το  υπερμέγεθες πρωτογενές  πλεόνασμα που κατέγραψε  η Ελλάδα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα και αποτέλεσαν  για εις μιαν εις έτι φορά  αντικείμενο  διασταυρούμενων πυρών και κομματικών πομφόλυγων .

Η εντυπωσιακή υπέρβαση του στόχου για πρωτογενές  πλεόνασμα  ύψους 3,9% του ΑΕΠ (6,9 δις), από την μεν κυβέρνηση εμφανίστηκε ως  εντυπωσιακή επιτυχία και από την αντιπολίτευση ότι  προέκυψε μέσα θυσίες στις οποίες υποβλήθηκε ο Ελληνικός λαός .

Και έτσι όπως το πολιτικό σύστημα διαχειρίζεται το θέμα , μάλλον οι δανειστές θα μας ζητήσουν  τελικά εξηγήσεις παρά θα το αξιολογήσουν  ως θετικό στοιχείο .

Αποτελεί πράγματι τραγέλαφο για το εγχώριο πολιτικό σύστημα η επιπολαιότητα με την οποία οι πολιτικοί μας ταγοί χειρίζονται τα θέματα  της χώρας σε σημείο που ποια ανησυχείς έντονα για την τύχη της .

Τι σημαίνει λοιπόν αυτή η μεγάλη υπερκάλυψη του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος για την πραγματική οικονομία, τη ρευστότητα, τις επενδύσεις, την κατανάλωση, την απασχόληση;

Όλοι , συμπολιτευόμενοι και αντιπολιτευόμενοι γνωρίζουν ότι το υπερβολικό πλεόνασμα που εμφανίζεται στο κλείσιμο του οικονομικού έτους είναι και τεχνικό , και εφήμερο προϊόν που προκύπτει όχι μόνο από την φορεπιδρομή αλλά κατά ένα πολύ μεγάλο μέρος οφείλεται στις οικονομίες που είχαν μαζεμένες οι πολίτες και  εξανεμίστηκαν προκειμένου να πληρωθούν οι υποχρεώσεις του κάθε νοικοκυριού .

Το μεγάλο ερώτημα που τίθεται  είναι ποια θα είναι η κατάσταση του χρόνου τέτοια εποχή όταν θα ανακοινωθούν  τα οικονομικά στοιχεία για την χρονιά που ήδη διανύουμε και διαπιστωθεί υστέρηση εσόδων έναντι των στόχων και δεσμεύσεων όπως ήδη δείχνουν τα πρώτα στοιχεία του πρώτου τριμήνου ;  Γιατί ποια ο πολίτης έχει στεγνώσει και πράγματι αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του .

Είναι σαφές ότι τότε , θα έχουμε την αντιπολίτευση να μιλάει και πάλι για αποτυχία και καταστροφή  και την συμπολίτευση να προσγειώνεται ανώμαλα . Και τότε θα βρεθούμε ενώπιοι ενωπίω με την τραγική κατάσταση της ολοσχερούς κατάρρευσης.

Για να μη συμβεί αυτό θα πρέπει η οικονομία να περάσει στην τροχιά της ανάπτυξης κάτι εξόχως αμφίβολο με την ύφεση που διακρίνει την οικονομία. Γι΄ αυτό και αποτελεί αναγκαιότητα η συγκρότηση  κυβέρνησης εκτάκτου  ανάγκης και η εκπόνηση σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης .

 

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.