Να αναλάβουν τις ευθύνες τους κυβέρνηση ,υπουργείο υγείας και υγειονομική περιφέρεια για την περίθαλψη των προσφύγων

10 Μαρτίου, 2016 15:10 Επιμέλεια: /

1

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων πραγματοποίησαν σήμερα εκπρόσωποι σωματείων και μαζικών φορέων με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ .

Η παράσταση διαμαρτυρίας είχε αποφασιστεί από την μαζική ανοικτή σύσκεψη που οργάνωσε το ΠΑΜΕ πριν λίγες μέρες  και ήταν ενταγμένη στα πλαίσια των πρωτοβουλιών για την υπεράσπιση της  κοινωνικής  και δημόσιας  ασφάλιση και περίθαλψης, και ενάντια στις μεγάλες ελλείψεις των δομών υγείας του νομού μας  .

Εκπρόσωποι σωματείων , μεταξύ τους και υγειονομικών , πραγματοποίησαν παρέμβαση στη σύσκεψη που πραγματοποιούταν στο Νοσοκομείο  Τρικάλων  μεταξύ της Διοίκησης και του Υποδιοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας  για την  περίθαλψη των προσφύγων που θα φιλοξενηθούν στα Τρίκαλα.

Οι εκπρόσωποι των σωματείων  απαίτησαν να εξασφαλιστεί η υγειονομική περίθαλψη των προσφύγων με κύρια ευθύνη του Υπουργείου Υγείας και της Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας, οι οποίοι να στήσουν  Υγειονομικό Σταθμό στο χώρο διαμονής των προσφύγων και να  διαθέσουν  με υπηρεσιακό τρόπο γιατρούς και προσωπικό  από τις υγειονομικές δομές του νομού (από το νοσοκομείο , κέντρα υγείας ,ΠΕΔΥ). Εκεί να δίνεται η πρωτοβάθμια φροντίδα και περίθαλψη  και να  διακομίζονται , μετά από την κατάλληλη επιστημονική αξιολόγηση,  στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων τα περιστατικά που χρήζουν περαιτέρω περίθαλψης σε νοσοκομείο. Να αναλάβει την ευθύνη της υγειονομικής περίθαλψης των προσφύγων το Υπουργείο Υγείας και η Υγειονομική Περιφέρεια και όχι η κυβέρνηση να αποποιείται τις ευθύνες της και  να ρίχνει το βάρος  στην εθελοντική και αλληλέγγυα προσφορά των Τρικαλινών  γιατρών, υγειονομικού προσωπικού κλπ

Τρίκαλα 10 Μάρτη 2016

2

 

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.