Μόνο με αίτηση προς τον Δήμο η χορήγηση κοινόχρηστων χώρων στην Καλαμπάκα

admin
admin
6 Μαΐου 2015, 13:17

Αλλάζει πλέον η διαδικασία χορήγησης αλλά και η επιφάνεια κοινόχρηστων χώρων για επαγγελματική χρήση στην πόλη της Καλαμπάκας.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο και βάση κανονισμού νέοι αλλά και παλαιοί επαγγελματίες  που επιθυμούν να χρησιμοποιούν  χώρους , θα μπορέσουν μόνο αν καταθέσουν ανάλογη αίτηση και εγκριθεί από τον Δήμο.

Αλλά και όταν οι επαγγελματίες λάβουν κοινόχρηστο χώρο προς εκμετάλλευση , οι κανόνες θα είναι πολύ αυστηροί και η επιβολή κυρώσεων δεδομένη.

Σε  ανακοίνωση που εξεδόθη από τον Δήμο και υπογράφει ο Γ. Γραμματέας κος Γιαννάκος αναφέρονται τα εξής:

O Δήμος Καλαμπάκας, σύμφωνα με:

1.      Την υπ΄αριθμ. 82/2015 απόφαση του Δ.Σ. «Έγκριση κανονισμού χρήσης κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Καλαμπάκας»

2.      Την υπ΄αριθμ. 35/2015 απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Καλαμπάκας

3.      Την υπ΄αριθμ. 140/2015 του Δ.Σ. «Καθορισμός χώρων και όρων ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων»

Ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους επαγγελματίες, ότι οφείλουν να προμηθευτούν την απαραίτητη αίτηση για χορήγηση της άδειας κατάληψης κοινοχρήστου χώρου για το έτος 2015 καθώς και τις σχετικές πληροφορίες,  από το Γραφείο Αδειοδοτήσεων και Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων του Δήμου Καλαμπάκας.

Η προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών θα πρέπει να γίνει  έως και την 26η Μαϊου 2015.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΤΑΙ  ΟΤΙ:

Σύμφωνα με:

Α) Το άρθρο 285 του Κώδικα Δήμων & Κοινοτήτων Ν. 3463/2006, « Ενημερότητα Οφειλών»,

Β) Την υπ΄αριθμ. Κ.Υ.Α.ΔΙΑΔΠ/Φ.Α.2.1/31600/20-11-2013 άρθρο 2 παρ. 7,  στην οποία αναφέρεται ότι :«  Προϋπόθεση για την χορήγηση οποιασδήποτε μορφής αδειών από δήμους, είναι η μη ύπαρξη, εις βάρος του ενδιαφερομένου, βεβαιωμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών προς αυτούς, με εξαίρεση τις περιπτώσεις εκκρεμοδικίας και του διακανονισμού καταβολής αυτών, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία».

Σε περίπτωση ύπαρξης παλαιών οφειλών, οι οποίες δεν έχουν τακτοποιηθεί ή έχει γίνει ο ανάλογος διακανονισμός εξόφλησης, ο οποίος δεν τηρείται, δεν θα χορηγείται αλλά και δεν θα γίνεται ανανέωση άδειας κατάληψης παραχωρούμενου κοινόχρηστου χώρου.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .