Μνημείο

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
28 Σεπτεμβρίου 2015, 07:48

Σύσσωμη η μικρή κοινότητα της Βασιλικής  θυμήθηκε  και τίμησε τους εκτελεσθέντες από τις Γερμανικές δυνάμεις κατοχής στις 24 Σεπτεμβρίου  του ‘44 , λίγο πριν αποχωρήσουν από την Ελλάδα , με μια σεμνή και λιτή εκδήλωση προ του μνημείου όπου αναγράφονται τα ονόματά τους .

Και είναι αυτό το γεγονός της Βασιλικής ένα από τα πολλά εγκλήματα πολέμου που διέπραξε η ναζιστική Γερμανία  και στην περιοχή  μας που οφείλουμε να τονίζουμε σε κάθε επέτειο ακριβώς για να μην περάσουν στην ιστορική λήθη .

Η πυρπόληση της Βασιλικής , η εκτέλεση των τριάντα δύο Βασιλικιωτών , το ολοκαύτωμα της Καλαμπάκας , η εκτέλεση των Καστρακινών στον κοινοτικό νερόμυλο , οι καταστροφές χωριών  , μνημείων  και εκτελέσεων  στον  Ασπροπόταμο  και στην Καστανιά , είναι ένα δείγμα της θηριωδίας των ναζιστικών  Γερμανικών  στρατευμάτων στην περιοχή .

Λοιπόν , έχουμε χρέος να ανεγείρουμε τόσο στον τόπο εκτέλεσης των Βασιλικιωτών πατριωτών , όσο και στο χώρο των ερειπίων του παλιού νερόμυλου , τουλάχιστον μια  πλάκα με τα ονόματά τους !!!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .