Μνημείο

28 Σεπτεμβρίου, 2015 07:48 Επιμέλεια: /

basiliki olokaytoma 2015 (46)

Σύσσωμη η μικρή κοινότητα της Βασιλικής  θυμήθηκε  και τίμησε τους εκτελεσθέντες από τις Γερμανικές δυνάμεις κατοχής στις 24 Σεπτεμβρίου  του ‘44 , λίγο πριν αποχωρήσουν από την Ελλάδα , με μια σεμνή και λιτή εκδήλωση προ του μνημείου όπου αναγράφονται τα ονόματά τους .

Και είναι αυτό το γεγονός της Βασιλικής ένα από τα πολλά εγκλήματα πολέμου που διέπραξε η ναζιστική Γερμανία  και στην περιοχή  μας που οφείλουμε να τονίζουμε σε κάθε επέτειο ακριβώς για να μην περάσουν στην ιστορική λήθη .

Η πυρπόληση της Βασιλικής , η εκτέλεση των τριάντα δύο Βασιλικιωτών , το ολοκαύτωμα της Καλαμπάκας , η εκτέλεση των Καστρακινών στον κοινοτικό νερόμυλο , οι καταστροφές χωριών  , μνημείων  και εκτελέσεων  στον  Ασπροπόταμο  και στην Καστανιά , είναι ένα δείγμα της θηριωδίας των ναζιστικών  Γερμανικών  στρατευμάτων στην περιοχή .

Λοιπόν , έχουμε χρέος να ανεγείρουμε τόσο στον τόπο εκτέλεσης των Βασιλικιωτών πατριωτών , όσο και στο χώρο των ερειπίων του παλιού νερόμυλου , τουλάχιστον μια  πλάκα με τα ονόματά τους !!!

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.