Μειώνεται η ανεργία ;

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
10 Αυγούστου 2018, 08:00

Για  πρώτη φορά μετά από  χρόνια (από το 2012) το ποσοστό της ανεργίας στην Ελλάδα υποχώρησε κάτω από το 20%. Όπως ανακοινώθηκε επίσημα από την Ελληνική Στατιστική Αρχή , η ανεργία για το μήνα Μάιο διαμορφώθηκε στο 19,5%  πέφτοντας κάτω από το ψυχολογικό όριο του 20%.

Και  παίρνοντας την σκυτάλη η Υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι η  μείωση της ανεργίας τον Μάιο του 2018 στο 19,5% αποτελεί αναμφίβολα μια ενθαρρυντική και αισιόδοξη εξέλιξη» !! Βέβαια η στατιστική είναι χρήσιμο εργαλείο για την άσκηση πολιτικών αντιμετώπισης  της  μάστιγας της σύγχρονης κοινωνίας , της ανεργίας , αλλά δεν είναι πανάκεια , ούτε λύνει προβλήματα . Γιατί πέραν των στυγνών αριθμών υπάρχει εκεί έξω μια ζοφερή πραγματικότητα που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε .

Και η πραγματικότητα λέει ότι απαιτείται να συμβεί μια κοσμογονία τόσο στη οικονομία , όσο και στην κοινωνία  αλλά και στο κράτος  που θα δημιουργήσει γεγονότα . Οι πολιτικές καταπολέμησης της αδήλωτης εργασίας με θεσμικές παρεμβάσεις , καθώς και τα στοχευμένα προγράμματα για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας,  μπορεί να δίνουν κάποιες λύσεις αλλά προσωρινού χαρακτήρα .Όμως  κανένας νέος δεν μπορεί να δημιουργήσει  οικογένεια αν δεν έχει μια σταθερή δουλειά !!!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .