Μήνυμα του Διευθυντή Δασών Ν. Τρικάλων Χρήστου Κουτσονάσιου

3 Ιουνίου, 2016 14:26 Επιμέλεια: /

pagosmia_mera_perivalontos

Η ραγδαία εξέλιξη και οι συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις των κοινωνιών για αγαθά, ειδικά τον τελευταίο αιώνα, άρχισαν να πιέζουν ασφυκτικά τους φυσικούς πόρους και να προκαλούν μείζονα περιβαλλοντικά προβλήματα.  Η  διαπίστωση όμως της ανάγκης διατήρησης του περιβάλλοντος στα επίπεδα της αειφορικής λειτουργίας, για την συνέχιση της ευζωίας των ανθρώπινων κοινωνιών, οδήγησε με τη σειρά της στην εξέλιξη των επιστημών, των εθνικών αλλά και παγκόσμιων πολιτικών αλλά και της τεχνολογίας με βασικό γνώμονα την προστασία και διατήρηση του περιβάλλοντος.

Η προστασία του περιβάλλοντος συνδέθηκε με το μέλλον του πλανήτη και στα πλαίσια της ενημέρωσης και της ενεργοποίησης των πολιτών, ο Ο.Η.Ε. το 1972, καθιέρωσε θεσμικά ως παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος την  5η Ιουνίου κάθε έτους.

Τα δασικά οικοσυστήματα, αποτελούν τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη συνιστώσα του φυσικού χερσαίου περιβάλλοντος και σε πολλές περιπτώσεις όπου δεν εφαρμόζεται αειφορική διαχείριση, υποβαθμίζονται και καταστρέφονται με δραματικά επιταχυνόμενους ρυθμούς.

Οι δασικές υπηρεσίες στην Ελλάδα και στην περιοχή των Τρικάλων ειδικότερα, με τις προσπάθειες που καταβάλλουν έχουν καταφέρει να διατηρούν τα δασικά οικοσυστήματα και ιδίως τα δάση που διαχειρίζονται σε πολύ καλό επίπεδο.

Η  προστασία των δασών και της βιοποικιλότητας, η αειφορική διαχείριση των φυσικών πόρων, η άνευ εξαιρέσεων εφαρμογή των νόμων καθώς και η αρμονική συνύπαρξη των ανθρώπινων δραστηριοτήτων με το φυσικό περιβάλλον,  αποτελούν μερικές από τις βασικές αρχές που ακολουθούμε.

Τέλος αποτελεί υποχρέωση των αρμόδιων φορέων, η συνεχής προσπάθεια ενημέρωσης του κοινού και ιδιαίτερα των νέων, για τη σημαντικότητα της διατήρησης της ισορροπίας, της λελογισμένης χρήσης, της αρμονικής συνύπαρξης, και της επιστημονικής διαχείρισης  των δασικών οικοσυστημάτων, έτσι ώστε να γίνει κατανοητός ο αντίκτυπος που έχουν στην ποιότητα της ζωής όλων μας.

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.