Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων

1 Οκτωβρίου, 2015 08:06 Επιμέλεια: /

mpanteka-nani

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας παρά το ότι συνηθίζουμε να αναφερόμαστε σε αυτούς με τον όρο «οι απόμαχοι της ζωής», αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας. Με το εθελοντικό τους έργο, τη μετάδοση των εμπειριών και των γνώσεών τους και κυρίως με τη βοήθεια που πάντα προσφέρουν, συμβάλλουν αποφασιστικά και στην κοινωνική αλλά και οικονομική ανάπτυξη.

Η Ελληνική κοινωνία και η Ελληνική πολιτεία έχουν βαθύτατη υποχρέωση απέναντι σ’ αυτούς τους ανθρώπους όχι μόνο για την προσφορά τους αλλά και για λογούς ευαισθησίας απέναντι σε μια ομάδα πολιτών που καθίστανται εκ των πραγμάτων όλο και πιο αδύναμοι.

Είναι καθήκον και υποχρέωση όλων μας να φροντίσουμε για την ασφαλή και αξιοπρεπή διαβίωσή τους.

Για να μπορούν χωρίς άγχος να γιορτάζουν αυτήν την ημέρα που τους είναι αφιερωμένη.

Για να μπορούν με ελπίδα να βλέπουν την επόμενη μέρα.

Για να μπορούν να μη νοιώθουν ότι είναι βάρος στα παιδιά τους.

Για να μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια.

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ  & ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΛΙΛΑ ΜΠΑΝΤΕΚΑ-ΝΑΝΗ

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.