Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστου Μιχαλάκη για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

3 Ιουνίου, 2016 17:55 Επιμέλεια: /

mixalakis neteora_DCE

Η καθιέρωση της 5ης Ιουνίου από τον Ο.Η.Ε ως Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος αποτελεί ευκαιρία όχι μόνο για σκέψη, αλλά και για λήψη αποφάσεων και ανάληψη συντονισμένων δράσεων με στρατηγικό στόχο την προστασία του φυσικού μας πλούτου, καθώς η υιοθέτηση οικολογικών συμπεριφορών είναι πέρα από  κοινωνικό  πρωτίστως πολιτικό θέμα.

Η αλματώδης τεχνολογική εξέλιξη των τελευταίων δεκαετιών ενοχοποιείται  για την υποβάθμιση του φυσικού μας χώρου και συχνά λέγεται πως «πληρώνουμε το τίμημα» της ανάπτυξης με τις πλείστες αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον. Ακριβώς αυτό  είναι το στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε χρησιμοποιώντας την τεχνολογία στην περιβαλλοντική προστασία, διασφαλίζοντας τη φυσική μας κληρονομιά και τον φυσικό πλούτο της περιοχής μας, που αποτελεί  το μεγάλο της  συγκριτικό πλεονέκτημα και εφαλτήριο για πορεία ανάπτυξης.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων ανταποκρινόμαστε στο «κάλεσμα των καιρών» με έργα που σεβόμενα το περιβάλλον αξιοποιούν και εξοικονομούν τους πολύτιμους φυσικούς του πόρους και προβάλλουν τον μοναδικό φυσικό πλούτο της περιοχής μας. Υποστηρίζουμε και αναδεικνύουμε πρωτοβουλίες φορέων και ομάδων ευαισθητοποιημένων πολιτών στοχεύοντας στην εδραίωση μιας σύγχρονης οικολογικής συνείδησης, καθώς η θωράκιση του φυσικού περιβάλλοντος αποτελεί ευθύνη και καθήκον του καθενός μας ξεχωριστά και όλων μαζί σε κεντρικό αλλά και σε τοπικό επίπεδο.

Ως περιφερειακή αρχή, θέτουμε σαν βασική μας προτεραιότητα την ανάδειξη και ανάπτυξη του  Νομού Τρικάλων με προαπαιτούμενο τον σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και άρα τον σεβασμό στην ίδια τη ζωή των πολιτών. Για να  κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενεές, στα παιδιά και τα εγγόνια μας, τον φυσικό χώρο που  θα εγγυάται  καλύτερη ποιότητα ζωής,  αποκαθιστώντας τις χαμένες ισορροπίες.

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.