Μήνυμα Αντιδημάρχου Ράντου Κωνσταντίνου για την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού – Χωρίς μάθηματα αύριο τα σχολεία

admin
admin
4 Οκτωβρίου 2015, 11:38

Ο αθλητισμός (=αγώνας για το άθλο-βραβείο) καλύπτει αντικειμενικές ανάγκες του ανθρώπου. Η προσφορά του στη σωματική διάπλαση και υγεία είναι γνωστή. Ο άνθρωπος, ωστόσο, είναι πνεύμα και ύλη και με τον αθλητισμό επιτυγχάνεται η ισορροπία ανάμεσα στις δυο αυτές υποστάσεις του. Μέσα στο στίβο το άτομο είτε αθλείται είτε συναγωνίζεται νοιώθει τη χαρά και την ανακάλυψη πρωτόγνωρων συναισθημάτων.
Το κυριότερο γνώρισμα που καλλιεργείται μέσα στον αθλητισμό είναι η άμιλλα που σύμφωνα με το πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων της αρχαιότητας πρέπει να είναι ευγενής και αγνή. Συμμετέχοντας ο νέος στα Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά Αθλήματα πρέπει να διδάσκεται τα Ολυμπιακά Ιδεώδη. Ιδεώδη ηθικά χρήσιμα γιατί καλλιεργούν το ήθος των νέων, αυξάνουν την αγωνιστική διάθεση, ενθαρρύνουν την ανιδιοτέλεια, τη φιλία, τη συναδελφικότητα, το πνεύμα αυταπάρνησης και θυσίας, την ηθική, και όχι υλική , επιβράβευση και τόσες άλλες αρετές.
« Στους καθρέπτες φαίνονται τα χαρακτηριστικά του προσώπου, στους συναγωνισμούς όμως οι χαρακτήρες της ψυχής» ( Δημόκριτος)
Το πνεύμα του Ολυμπισμού ,λοιπόν, αποβλέπει στην καθολική διαπαιδαγώγηση του νέου. Κυρίως όμως, προωθεί τη συναδέλφωση των λαών ενισχύοντας την ειρήνη (στην αρχαιότητα σταματούσαν οι πόλεμοι).
Αυτή η μέρα ας γίνει αφορμή για χαρά και παιχνίδι αλλά και αφορμή να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με διαχρονικές αξίες, ίσως ξεχασμένες από καιρό.
Εμείς , για δεύτερη συνεχή χρονιά, στηρίζουμε την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, δράση του Υπουργείου Παιδείας.

Ράντος Κωνσταντίνος
Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Αθλητισμού

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .