Μήνυμα Αντιδημάρχου Ράντου Κωνσταντίνου για την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού – Χωρίς μάθηματα αύριο τα σχολεία

4 Οκτωβρίου, 2015 11:38 Επιμέλεια: /

_DSC8336_DCE

Ο αθλητισμός (=αγώνας για το άθλο-βραβείο) καλύπτει αντικειμενικές ανάγκες του ανθρώπου. Η προσφορά του στη σωματική διάπλαση και υγεία είναι γνωστή. Ο άνθρωπος, ωστόσο, είναι πνεύμα και ύλη και με τον αθλητισμό επιτυγχάνεται η ισορροπία ανάμεσα στις δυο αυτές υποστάσεις του. Μέσα στο στίβο το άτομο είτε αθλείται είτε συναγωνίζεται νοιώθει τη χαρά και την ανακάλυψη πρωτόγνωρων συναισθημάτων.
Το κυριότερο γνώρισμα που καλλιεργείται μέσα στον αθλητισμό είναι η άμιλλα που σύμφωνα με το πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων της αρχαιότητας πρέπει να είναι ευγενής και αγνή. Συμμετέχοντας ο νέος στα Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά Αθλήματα πρέπει να διδάσκεται τα Ολυμπιακά Ιδεώδη. Ιδεώδη ηθικά χρήσιμα γιατί καλλιεργούν το ήθος των νέων, αυξάνουν την αγωνιστική διάθεση, ενθαρρύνουν την ανιδιοτέλεια, τη φιλία, τη συναδελφικότητα, το πνεύμα αυταπάρνησης και θυσίας, την ηθική, και όχι υλική , επιβράβευση και τόσες άλλες αρετές.
« Στους καθρέπτες φαίνονται τα χαρακτηριστικά του προσώπου, στους συναγωνισμούς όμως οι χαρακτήρες της ψυχής» ( Δημόκριτος)
Το πνεύμα του Ολυμπισμού ,λοιπόν, αποβλέπει στην καθολική διαπαιδαγώγηση του νέου. Κυρίως όμως, προωθεί τη συναδέλφωση των λαών ενισχύοντας την ειρήνη (στην αρχαιότητα σταματούσαν οι πόλεμοι).
Αυτή η μέρα ας γίνει αφορμή για χαρά και παιχνίδι αλλά και αφορμή να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με διαχρονικές αξίες, ίσως ξεχασμένες από καιρό.
Εμείς , για δεύτερη συνεχή χρονιά, στηρίζουμε την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, δράση του Υπουργείου Παιδείας.

Ράντος Κωνσταντίνος
Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Αθλητισμού

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.