Μικρό καλάθι κρατούν οι επαγγελματίες της Καλαμπάκας για την επισκεψιμότητα του τριημέρου της Αποκριάς

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
10 Μαρτίου 2016, 17:55

Λίγο πάνω από το 60% είναι μέχρι σήμερα η κάλυψη των καταλυμάτων της Καλαμπάκας και του Καστρακίου , το τριήμερο των ημερών της Αποκριάς.

Παρότι πολλά από τα καταλύματα  ( μικρά )  είναι κλειστά , οι προβλέψεις των επαγγελματιών για το εορταστικό τριήμερο που ακολουθεί , δεν είναι και πολύ καλές . Ίσως η οικονομική κατάσταση της χώρας μας , ίσως το προσφυγικό – μεταναστευτικό αποτρέπουν πολλούς Έλληνες να μετακινηθούν τις ημέρες αυτές.

Τις προβλέψεις αυτές επιβεβαίωσε στην στήλη μας και ο Αντιπρόεδρος Ξενοδόχων κος Γκόγκος , όπου ανησυχεί ιδιαίτερα και για την νέα Τουριστική περίοδο. Βέβαια επειδή οι Έλληνες αποφασίζουν την τελευταία στιγμή , υπάρχει ακόμη ελπίδα για καλύτερη προσέλευση.

Τα πράγματα θα ήταν χειρότερα αν αυτές τις ημέρες δεν πραγματοποιούταν και το καρδιολογικό Συνέδριο που θα φέρει κόσμο στην Καλαμπάκα.

Απαισιόδοξος πάντως φάνηκε να είναι και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Καλαμπάκας κος Ηλίας Μαυραγάνης που όπως είπε: << … κρίνοντας από τις μέχρι τώρα κρατήσεις , μας περιμένει μια δύσκολη χρονιά …>>.

Ο Δήμος Καλαμπάκας πάντως κάνει ιδιαίτερες προσπάθειες για να φέρει κόσμο στην Καλαμπάκα τις ημέρες των Απόκρεων με αιχμή του δόρατος τις εκδηλώσεις. Χθες το πρωί η Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών κα Μπαντέκα και η Δημοτική Σύμβουλος κα Δρούγκα συνοδευόμενες από τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Τρικάλων κο Φαμίση , ταξίδεψαν στην Θεσσαλονίκη  και εμφανίστηκαν σε εκπομπή της κρατικής Τηλεόρασης ΕΤ3 , με στόχο την προβολή της περιοχής και των εκδηλώσεων .

Πάντως επιλέξουν τη Καλαμπάκα για το τριήμερο θα περάσουν ευχάριστα μιας και υπάρχουν πολλές εκδηλώσεις που θα τους επιτρέψουν να περάσουν λίγες ημέρες ξενοιασιάς.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .