Μιχαλάκης και Σινάνης επιθεώρησαν έργα στην Καλαμπάκα – Παραδίδονται προς χρήση σε σύντομο χρονικό διάστημα

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
19 Απριλίου 2016, 18:09

Στην Καλαμπάκα βρέθηκε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης , συνοδευόμενος από την Προϊσταμένη Τεχνικών Υπηρεσιών κα Καραγιάννη , όπου επιθεώρησαν τα έργα που ολοκληρώνονται σε λίγο καιρό.

Ξεκίνησαν από την Βασιλική και την πορεία του αρδευτικού δικτύου που ξη υλοποίησή του ολοκληρώνεται πολύ σύντομα. Ένα σύγχρονο δίκτυο υπογείων αγωγών άρδευσης το οποίο ανέρχεται στις 690.000 ευρώ και αναμένεται να αρδεύσει περισσότερα από 4.000 στρέμματα εξοικονομώντας σημαντικές ποσότητες νερού και προστατεύοντας κατ’ επέκταση το περιβάλλον.

Αντικείμενο του έργου «Κατασκευή υπόγειων αρδευτικών δικτύων για την ορθολογική αξιοποίηση υφιστάμενων κρατικών γεωτρήσεων του Δ.Δ Βασιλικής Δήμου Καλαμπάκας» είναι η κατασκευή υπόγειων αρδευτικών δικτύων στα αγροκτήματα της Βασιλικής.

Συνολικά θα κατασκευαστούν 9.900 χιλιόμετρα δικτύου στην περιοχή. Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής». Η μελέτη του έργου εκπονήθηκε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και η επίβλεψη θα γίνει από το τμήμα Δομών Περιβάλλοντος της ίδιας Υπηρεσίας. Με την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου το οποίο ανέρχεται σε 690.000 ευρώ θα δοθεί η δυνατότητα να αρδευτούν με σύγχρονο και αποτελεσματικό τρόπο πάνω από 4.000 στρέμματα μέσα από ένα δίκτυο υπόγειων αγωγών συνολικού μήκους 9.900 μέτρων. Είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο έργο για τον αγροτικό κόσμο, ένα ακόμη έργο που πιστοποιεί στην πράξη την αποφασιστικότητά μας για στήριξη του πρωτογενούς τομέα ο οποίος αποτελεί έναν από τους πυλώνες ανάπτυξης της περιοχής μας αλλά και της χώρας.

Στην συνέχεια μετέβησαν στο φράγμα του Ληθαίου ποταμού στην Νέα Ζωή Καλαμπάκας όπου ενημερώθηκαν για την πορεία των εργασιών.

Στην Καλαμπάκα συνάντησαν και τον Δήμαρχο όπου αντάμα επισκέφτηκαν το Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων , πού βρίσκεται στην τελική ευθεία για την λειτουργία του.

Να θυμίσουμε ότι το έργο χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια και την ευθύνη της λειτουργίας του θα έχει η Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων.

Επόμενος σταθμός ήταν το Μουσείο Καλαμπάκας όπου θα λειτουργήσει η Ψηφιακή Απεικόνηση των Μετεώρων. Και αυτό το έργο βρίσκεται στην τελική ευθεία αφού και με την τοποθέτηση των επίπλων ( καρέκλες και γραφεία κ.λ.π. ) η λειτουργία του εντός διμήνου θεωρείται δεδομένη.

Στο Καστράκι συνάντησαν και τον Πρόεδρο κο Περικλή Γιάννη και όλοι μαζί ξεναγήθηκαν στον χώρο του ανακατασκευασμένου πλέον Δημοτικού Σχολείου , όπου θα λειτουργήσει το Γεωλογικό Μουσείο.

Το κτήριο έχει βαφεί και η επίσκεψη αφορούσε ένα τοιχίο όπισθεν του σχολείου , αν θα πρέπει να διαμορφωθεί και πως για να αρμόζει με το υπόλοιπο σύνολο.

Ήταν μια περιοδεία για μια σειρά έργα που θα παραδοθούν προς χρήση σε πολύ σύντομο διάστημα και που η πορεία τους ικανοποίησε τον κο Μιχαλάκη.

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .