Μία επιπλέον ημέρα συζήτησης – Την Πέμπτη προς ψήφιση ο εκλογικός νόμος

19 Ιουλίου, 2016 07:40 Επιμέλεια: /

vouli

Παρατείνεται για μια ημέρα η συζήτηση επί του εκλογικού νόμου, ο οποίος αντί για thn Τετάρτη θα ψηφιστεί τελικώς την Πέμπτη το βράδυ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρωτοβουλία για την παράταση αυτή ανήκει στην κυβέρνηση, ενώ υπήρξε σχετική ενημέρωση των κομμάτων από τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

Σημειώνεται ότι ο αρχικός προγραμματισμός, όπως είχε δρομολογηθεί από την Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, προέβλεπε την συζήτηση του νομοσχεδίου σε δύο συνεδριάσεις (Τρίτη 5.00 το απόγευμα και Τετάρτη από τις 10.00 το πρωί), ενώ με το νέο προγραμματισμό η συζήτηση θα μοιραστεί σε τρία απογεύματα (Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη).

Την Πέμπτη, εξάλλου, είναι προγραμματισμένη (9.30 π.μ.) η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ενώ η συζήτηση επί του εκλογικού νόμου θα ακολουθήσει.

Όσον αφορά τον λόγο της αλλαγής αυτής, αρμόδιες πηγές της Βουλής διαβεβαίωναν ότι έγινε για να δοθεί περισσότερη άνεση στην συζήτηση αυτή και περισσότερος «χώρος και χρόνος» στους βουλευτές και τους πολιτικούς αρχηγούς ώστε να τοποθετηθούν επί του κομβικού νομοσχεδίου για τον νέο εκλογικό νόμο.

in.gr

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.