Μια απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ Καλαμπάκας για τη μετονομασία του Δήμου μας

admin
admin
22 Νοεμβρίου 2016, 10:54

Του Δημήτρη Γκανούλη

Ήταν μία λίμνη με νερά κρυστάλλινα και καθαρά, όπου κολυμπούσαν ψάρια όλων των χρωμάτων και όπου όλες οι αποχρώσεις του πράσινου λαμπύριζαν διαρκώς. Ώς εκείνη την όμορφη και διαφανή λίμνη έφτασε η Θλίψη και η Οργή, νια να κάνουν μπάνιο παρέα.

Και οι δύο έβγαλαν τα ρούχα τους και γυμνές μπήκαν στην λίμνη. Η Οργή που βιαζόταν (όπως συμβαίνει πάντα στην Οργή χωρίς να ξέρει γιατί), έκανε μπάνιο στα γρήγορα και ακόμη πιο γρήγορα βγήκε από το νερό. Αλλά η Οργή είναι τυφλή και τέλος πάντων δεν βλέπει καθαρά την πραγματικότητα, έτσι γυμνή και καθαρή φόρεσε βγαίνοντας από το νερό το πρώτο ρούχο που βρήκε… και συνέβη εκείνο το ρούχο να μην είναι δικό της αλλά της Θλίψης… Και έτσι ντυμένη θλίψη, η Οργή έφυγε.

Πολύ ήρεμη, πολύ γαλήνια, διατεθειμένη όπως πάντα να παραμείνει σε όποιο μέρος βρίσκεται, η Θλίψη τελείωσε το μπάνιο της και χωρίς καμιά βιασύνη, καλύτερα χωρίς συναίσθηση του χρόνου που περνάει, τεμπέλικα και αργά βγήκε από τη λίμνη. Στην όχθη συνειδητοποίησε ότι τα ρούχα της δεν ήταν πια εκεί.

Όπως όλοι γνωρίζουμε αν υπάρχει κάτι που δεν αρέσει στη θλίψη είναι να μένει γυμνή. Έτσι, φόρεσε το μοναδικό ρούχο που υπήρχε δίπλα από τη λίμνη, το φόρεμα της Οργής. Λένε από τότε, πολλές φορές συναντάμε την οργή τυφλή, τρομερή και θυμωμένη, Αλλά αν σταματήσουμε για λίγο και την κοιτάξουμε καλύτερα, καταλαβαίνουμε ότι αυτή η οργή που βλέπουμε είναι μόνο μία μεταμφίεση κι ότι πίσω από την όψη της οργής στην πραγματικότητα κρύβεται η θλίψη.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ

Στις 22 του Νοέμβρη 2016 συζητείται στο αρμόδιο Υπουργείο το θέμα της μετονομασίας του Δήμου Καλαμπάκας σε Δήμο Μετεώρων και το συγκεκριμένο ζήτημα φαίνεται να ανάγεται σε ζήτημα μείζονος σημασίας.

Σε μία συγκυρία πολιτική και κοινωνική, όπου ο ελληνικός λαός αναζητά διέξοδο από την κρίση, όπου η κυβέρνηση καθημερινά δίνει μάχες, η αυτάρεσκη αλαζονεία των τοπικών δημοτικών παρατάξεων της πλειοψηφίας και της μείζονος αντιπολίτευσης προφανώς θεωρούν ότι έχοντας λύσει όλα τα άλλα προβλήματα, το μόνο που απέμεινε είναι η τυχόν μετονομασία του Δήμου.

Το έλλειμμα σχεδιασμού όμως οδηγεί σε έλλειμμα ευαισθησίας.

Διότι ποιες είναι εκείνες οι πολιτικές από την πλευρά τους που οδηγούν στη μείωση των κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων, την αντίσταση στην αρπαγή των θεμελιωδέστερων πολιτικών μας δικαιωμάτων, την ενίσχυση  του αισθήματος της συλλογικής αλληλεγγύης, της αποδοχής της διαφορετικότητας και την προσπάθεια να σκοτώσουμε διαπαντός το αναδυόμενο φίδι της ξενοφοβίας και του ρατσισμού όπου εμφανίζεται;

Εφόσον τα παραπάνω φαντάζουν ουτοπικά και δύσκολα γι αυτούς, να τοποθετηθούμε για το «μείζον» και να πούμε ότι κατά την άποψή μας ο μόνος λόγος για τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την τυχόν αλλαγή της ονομασίας του Δήμου είναι η προώθηση του «τουριστικού προϊόντος». Αλλά ας αναρωτηθούμε πόσο ωφελείται ο απλός δημότης από την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος και ποιος ωφελείται τελικά…..

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ

 ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .