Μια αναγνώριση ,ένα ευχαριστώ !!

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
17 Μαΐου 2019, 08:03

Από σήμερα η  Αγιομετεωρίτικη μοναστική πολιτεία , η πόλη μας αλλά και η περιοχή θυμούνται και τιμούν τους Όσιους Μετεωρίτες Πατέρες που με τον ιδρώτα , τον πνευματικό αγώνα , τις προσευχές και δεήσεις τους  στα κοιλώματα και στα απόσκια των βράχων , δημιούργησαν αυτό το θαύμα που μας το κληροδότησαν και εμείς οφείλουμε να προστατεύσουμε και διαφυλάξουμε  ως κόρη οφθαλμού από κάθε τί που αλλοιώνει την ταυτότητά του .

Στα χνάρια αυτά  συνεχίζει και η  σημερινή μοναστική κοινότητα με έργα πνευματικά , αναστηλωτικά , κοινωνικά στηρίζοντας την τοπική οικονομία . Ας μην μας διαφεύγει το γεγονός ότι ο περίλαμπρος ναός  των Οσίων Μτεωριτών , είναι προσφορά της Ιεράς Μονής Βαρλαάμ και του ηγουμένου αυτής Αρχιμανδρίτη Ισιδώρου .

Μεγάλη και  συμμετοχή στην ανέγερση του Ιερού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου  και Ελένης αλλά και στην συντήρηση πολλών ναών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας . Δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε το ακόμα μεγαλύτερο και άγνωστο κοινωνικό έργο , το μεγάλο αναστηλωτικό πρόγραμμα που εκτελείται στην ιερά Μονή και φυσικά την οικονομική συνδρομή σε Κέντρο Υγείας και άλλες υπηρεσίες .

Τα ίδια και η μονή Αγίου Στεφάνου , η Μονή Μεγάλου Μετεώρου , τόσο επί ηγουμενίας Αρχιμανδρίτη Αθανασίου , όσο και σήμερα , αλλά και οι άλλες Μονές . Δυστυχώς κάποιοι , ευτυχώς λίγοι , αντί του μάνα όξος . Αντί ενός καλού λόγου και μιας αναγνώρισης της μεγάλης προσφοράς της μοναστικής κοινότητας ,ομιλούν με εντελώς απαξιωτικά  και προσβλητικά λόγια για τα Μετέωρα και την μοναστική κοινότητα .

Κρίμα !!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .