Μετέωρα για όλους…. Ναι, συμφωνώ…. Αλλά με ποιους όρους;

admin
admin
8 Σεπτεμβρίου 2017, 20:45

Kατ’ αρχήν πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι τα Μετέωρα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κέντρο της Ορθοδοξίας μετά το Άγιο Όρος. Αυτό ενοχλεί μερικούς που δηλώνουν άθεοι και χλευάζουν όσους πιστεύουν. Όμως όπως και να το κάνουμε, είναι ένα δεδομένο και, όπως θέλουν να σέβονται τα δημοκρατικά δικαιώματα όλων των ανθρώπων,έτσι οφείλουν να σέβονται και τα δικαιώματα αυτών που πιστεύουν στην Ορθοδοξία,να σέβονται τις παραδόσεις του έθνους μας και,θα έλεγα,να πάψουν να θεωρούν τον εαυτό τους δήθεν προοδευτικό επειδή μιμούνται τα πρότυπα των βορειοευρωπαίων που κοντεύουν να χάσουν όχι μόνο τη θρησκεία τους,αλλά και να γίνουν ισλαμικά κράτη εξαιτίας της αδιαφορίας τους προς τις δικές τους παραδόσεις,τον ψευτοπροοδευτισμό τους και την προσκόλλησή τους  στο χρήμα και στην ύλη.

Τα αποτυχημένα μοντέλα της δύσης ας μην τα μιμούμαστε άκριτα όλοι εμείς που θέλουμε να λεγόμαστε προοδευτικοί και ελεύθερα σκεπτόμενοι. Γιατί το κριτήριο της ελεύθερης σκέψης είναι ο σεβασμός στην ιστορία του λαού σου,της παράδοσής σου,της πίστης της χώρας σου,είναι το να έχεις ιδανικά,ταυτότητα,πνευματικότητα.

Μόνο έτσι θα επιβιώσουμε ως έθνος στις σημερινές συγκυρίες όπου βαλλόμαστε από παντού, οικονομικά,ψυχικά, πνευματικά από λαούς βάρβαρους, από ανατολή και δύση.

Και μην ξεχνάμε τους λαούς που τους στερήθηκε και απαγορεύτηκε η Ορθοδοξία. Στους λαούς αυτούς η πίστη γιγαντώθηκε και τους βλέπεις με πόση ευλάβεια,συγκίνηση και δίψα πνευματική έρχονται να προσκυνήσουν στα Άγια Μετέωρα που κάποιοι Έλληνες ίσως να μην εκτιμούν και να μη σέβονται τον πνευματικό θησαυρό που ακόμα μπορούμε να απολαύσουμε γιατί δεν ξέρω πόσο θα μας αφήσουν να τον έχουμε τα αλλότρια συμφέροντα.

Οι καιροί είναι πολύ πονηροί και χρειάζεται μεγάλη προσοχή για το τι πάμε να γκρεμίσουμε.Αν χαθούν τα πνευματικά μας στηρίγματα πού θα ακουμπίσουμε μετά;

Aς μη γελιούνται οι φίλοι μας οι υλιστές. Τα Μετέωρα είναι πόλος έλξης για τους λαούς όλου του κόσμου για τα μοναστήρια τους, όχι για τις πέτρες. Όχι μόνο για τους Ορθόδοξους λαούς,αλλά και για τους υπόλοιπους λαούς όλων των θρησκειών και πεποιθήσεων η επίσκεψή τους στα Μετέωρα είναι μια συγκλονιστική εμπειρία ζωής εξαιτίας των Ιερών Μονών και ό,τι αυτές εκπέμπουν.

Οφείλουμε λοιπόν όλοι μας, θεωρώ,λίγο σεβασμό κι εμπιστοσύνη στους μοναχούς που αφιέρωσαν και αφιερώνουν τη ζωή τους σ’αυτόν εδώ τον ιερό χώρο και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και τη φιλοξενία τους στους χιλιάδες τουρίστες και ντόπιους επισκέπτες των Μονών,που είναι πάντα ευγενικοί και καλοκάγαθοι,και ας προσευχηθούμε ο Θεός να τους δίνει δύναμη και φώτιση στο έργο τους ώστε να στηρίζουν κι εμάς τους λαικούς  με τις προσευχές τους στις δυσκολίες μας.

 Ευχαριστώ για τη φιλοξενία στο site

 Nίκος Κοτοπούλης 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .