Μετέωρα – Απεγκλωβισμός ενός ατόμου στην Δυτική ορθοπλαγιά του Αγ. Πνεύματος

29 Ιουνίου, 2016 02:18 Επιμέλεια: /

wesfs
Την Τρίτη  28/6/2016 και περίπου στις 14.30 μμ, από ξενοδόχο του Καστρακίου. ειδοποιήθηκε μέλος της Ομάδας Διάσωσης (Ο.Δ.) της Ο.Λ. Καλαμπάκας, για πρόβλημα που υπήρχε, από άτομο που φωνασκούσε καλώντας σε βοήθεια, στην Δυτική ορθοπλαγιά του Αγ. Πνεύματος.
Άμεσα κινητοποιήθηκε η Ο.Δ της ΟΛΚ, με 6 άτομα και ξεκίνησε η σχετική έρευνα.
Παράλληλα, κινητοποιήθηκαν και οι αρμόδιες υπηρεσίες (Πυροσβεστική και Αστυνομία), διότι υπήρξε κλήση από στο Κέντρο επιχειρήσεων (Ευρωπαϊκός τηλεφωνικός αριθμός κίνδυνου 112), για το ίδιο περιστατικό.
Μέλη της Ο.Δ. μαζί με άνδρες της Π.Υ., ανέβηκαν μέχρι  το πλάτωμα της σκήτης του βράχου.
Από εκεί ξεκίνησαν την έρευνα, προκειμένου να εντοπίσουν, τελικά, εγκλωβισμένο Αμερικανό υπήκοο, σε σχισμή της Δυτικής Ορθοπλαγιάς,
Ο συγκεκριμένος επισκέπτης μετά την ανάβασή του στο βράχο (πεζοπορώντας), επιχείρησε κατάβαση από λάθος πλευρά, κατεβαίνοντας μέσα στη σχισμή.
Όταν κατάλαβε το λάθος του, η περεταίρω κατάβασή του αλλά και η επιστροφή του ήταν αδύνατη, λόγω του μέρους αλλά και της βροχής η οποία ήδη έπεφτε.
Τα μέλη της Ο.Δ., με τη χρήση του εξοπλισμού τους, τον προσέγγισαν, τον ασφάλισαν, τον απεγκλώβισαν και τον μετέφεραν σε ασφαλές σημείο στο πλάτωμα του βράχου.
Από εκεί άπαντες (άνδρες της Π.Υ , μέλη της Ο.Δ και ο διασωθείς), επέστρεψαν με ασφάλεια από το κλασσικό μονοπάτι στο χωριό όπου και τον ανέλαβαν οι αρμόδιες υπηρεσίες.
Η όλη επιχείρηση ολοκληρώθηκε περίπου στις 17.00 μμ.
 
ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ
ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.