Μετασχηματισμός πόλης

25 Ιουλίου, 2015 08:08 Επιμέλεια: /

DSC_6203_DCE

Δεν ξέρω αν και σε ποιο βαθμό η τοπική κοινωνία και το πνευματικό   της απόθεμα επεξεργάστηκαν  την πρόταση του γνωστού  και πολυτάλαντου Καλαμπακιώτη  χαράκτη Ηλία Κοτσίρα  για πόλη (Καλαμπάκα) πνευματικής έμπνευσης και καλλιτεχνικής δημιουργίας , με επιστέγασμα την ύπαρξη και λειτουργία παραρτήματος σχολής καλών τεχνών , αλλά αναρωτιέμαι  πώς αυτό θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα με όσα χαρακτηρίζουν την συμπεριφορά της  και απάδουν αυτής της ιδέας .

Μήπως με την ευκαιρία της πρότασης , την οποία ειρήσθω εν παρόδω , υποστηρίζω εδώ και πολλά χρόνια , πρέπει να ξεκινήσει ένας δημόσιος διάλογος που θα δώσει ιδέες και θα εμπλουτίσει  την αρχική πρόταση για μετασχηματισμό της Καλαμπάκας από ένα πολεοδομικό συγκρότημα αστικού τύπου , σε μια πόλη του πνεύματος και των τεχνών ;

Γιατί αυτό που βιώνουμε σήμερα ως οικιστές  της , είναι όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά και λειτουργίες που την απομακρύνουν από την ιδέα μετασχηματισμού της σε πόλη του πνεύματος και των τεχνών .

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.