Μετά την συνάντηση της Τρικαλινής αντιπροσωπείας με την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών : Ανταπόκριση του κράτους στην αντιμετώπιση των ζημιών από την πλημμύρα – Συγκρατημένη αισιοδοξία από τους Δημάρχους

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
14 Σεπτεμβρίου 2016, 16:54

Θετική μπορεί να χαρακτηρισθούν τα αποτελέσματα της συνάντησης της Τρικαλινής αντιπροσωπείας με την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών αναφορικά με την χρηματοδότηση των Δήμων προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις ζημιές που προκάλεσε στις υποδομές , η πρόσφατη θεομηνία .

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Υπουργείο Εσωτερικών και ολοκληρώθηκε  περίπου γύρω στις δύο η Τρικαλινή αντιπροσωπεία κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση αναφορικά με τις καταστροφές που υπήρξαν ζητώντας την άμεση ανταπόκριση της πολιτείας προκειμένου η περιοχή να επουλώσει τις πληγές που άφησε πίσω της η θεομηνία .

Να σημειώσουμε ότι την Αντιπροσωπεία αποτελούσαν ο Περιφερειάρχης  Κώστας Αγοραστός , ο Αντιπεριφερειάρχης  Χρ. Μιχαλάκης , οι Βουλευτές του Νομού Παν. Δριτσέλη , Σάκης Παπαδόπουλος , Χρ. Σιμορέλης και Κώστας Σκρέκας ,  οι δήμαρχοι Τρικκαίων ,Δημήτρης Παπαστεργίου , Καλαμπάκας  Χρήστος Σινάνης , Πύλης Κ. Μαράβας  και Φαρκαδόνας Θ. Μεριβάκης  και ο Αντιδήμαρχος Καλαμπάκας Κώστας Ράντος .

Στην ηγεσία  του Υπουργείου Εσωτερικών η Τρικαλινή αντιπροσωπεία κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση για το σύνολο των ζημιών που προκάλεσε η θεομηνία ζητώντας την συνδρομή της πολιτείας ως προς την αντιμετώπισή τους .

Σε ότι αφορά τώρα την περιοχή Καλαμπάκας σύμφωνα με πληροφορίες μας ο δήμαρχος κ. Χρ. Σινάνης κατέθεσε ολοκληρωμένο φάκελο  με φωτογραφίες των ζημιών  σε κάθε περιοχή και οικονομοτεχνική έκθεση για κάθε  περίπτωση  . Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 2,5 εκ. ευρώ .

Από την πλευρά του τόσο ο Υπουργός κ. Κουρουπλής όσο και ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Μπαλάφας  κατανόησαν το πρόβλημα , δείχνοντας να γνωρίζουν  την σοβαρότητα των ζημιών που υπέστη ο νομός από την θεομηνία τονίζοντας πως η πολιτεία θα ανταποκριθεί σε δύο φάσεις : Στην πρώτη το Υπουργείο θα ενισχύσει οικονομικά τους Δήμους προκειμένου να ανταποκριθούν στην εξόφληση των ιδιωτών που κλήθηκαν με τα μηχανήματά τους να βοηθήσουν στην άμεση αντιμετώπιση των ζημιών , ενώ σε δεύτερη φάση θα προσπαθήσει να συμβάλει στην αποκατάσταση  των έργων που έχουν υποστεί ζημιές ή στην κατασκευή νέων .  Ωστόσο το αίτημα θα υποβληθεί στο Υπουργείο Οικονομικών και στη  συνέχεια θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις  σε εθνικό επίπεδο .

Θα λέγαμε ότι το γενικότερο συμπέρασμα της συνάντησης είναι η συγκρατημένη αισιοδοξία ως προς την ανταπόκριση του κράτους  !!!

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .