Μετά την συνάντηση της Τρικαλινής αντιπροσωπείας με την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών : Ανταπόκριση του κράτους στην αντιμετώπιση των ζημιών από την πλημμύρα – Συγκρατημένη αισιοδοξία από τους Δημάρχους

14 Σεπτεμβρίου, 2016 16:54 Επιμέλεια: /

img_0659

Θετική μπορεί να χαρακτηρισθούν τα αποτελέσματα της συνάντησης της Τρικαλινής αντιπροσωπείας με την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών αναφορικά με την χρηματοδότηση των Δήμων προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις ζημιές που προκάλεσε στις υποδομές , η πρόσφατη θεομηνία .

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Υπουργείο Εσωτερικών και ολοκληρώθηκε  περίπου γύρω στις δύο η Τρικαλινή αντιπροσωπεία κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση αναφορικά με τις καταστροφές που υπήρξαν ζητώντας την άμεση ανταπόκριση της πολιτείας προκειμένου η περιοχή να επουλώσει τις πληγές που άφησε πίσω της η θεομηνία .

Να σημειώσουμε ότι την Αντιπροσωπεία αποτελούσαν ο Περιφερειάρχης  Κώστας Αγοραστός , ο Αντιπεριφερειάρχης  Χρ. Μιχαλάκης , οι Βουλευτές του Νομού Παν. Δριτσέλη , Σάκης Παπαδόπουλος , Χρ. Σιμορέλης και Κώστας Σκρέκας ,  οι δήμαρχοι Τρικκαίων ,Δημήτρης Παπαστεργίου , Καλαμπάκας  Χρήστος Σινάνης , Πύλης Κ. Μαράβας  και Φαρκαδόνας Θ. Μεριβάκης  και ο Αντιδήμαρχος Καλαμπάκας Κώστας Ράντος .

Στην ηγεσία  του Υπουργείου Εσωτερικών η Τρικαλινή αντιπροσωπεία κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση για το σύνολο των ζημιών που προκάλεσε η θεομηνία ζητώντας την συνδρομή της πολιτείας ως προς την αντιμετώπισή τους .

Σε ότι αφορά τώρα την περιοχή Καλαμπάκας σύμφωνα με πληροφορίες μας ο δήμαρχος κ. Χρ. Σινάνης κατέθεσε ολοκληρωμένο φάκελο  με φωτογραφίες των ζημιών  σε κάθε περιοχή και οικονομοτεχνική έκθεση για κάθε  περίπτωση  . Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 2,5 εκ. ευρώ .

Από την πλευρά του τόσο ο Υπουργός κ. Κουρουπλής όσο και ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Μπαλάφας  κατανόησαν το πρόβλημα , δείχνοντας να γνωρίζουν  την σοβαρότητα των ζημιών που υπέστη ο νομός από την θεομηνία τονίζοντας πως η πολιτεία θα ανταποκριθεί σε δύο φάσεις : Στην πρώτη το Υπουργείο θα ενισχύσει οικονομικά τους Δήμους προκειμένου να ανταποκριθούν στην εξόφληση των ιδιωτών που κλήθηκαν με τα μηχανήματά τους να βοηθήσουν στην άμεση αντιμετώπιση των ζημιών , ενώ σε δεύτερη φάση θα προσπαθήσει να συμβάλει στην αποκατάσταση  των έργων που έχουν υποστεί ζημιές ή στην κατασκευή νέων .  Ωστόσο το αίτημα θα υποβληθεί στο Υπουργείο Οικονομικών και στη  συνέχεια θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις  σε εθνικό επίπεδο .

Θα λέγαμε ότι το γενικότερο συμπέρασμα της συνάντησης είναι η συγκρατημένη αισιοδοξία ως προς την ανταπόκριση του κράτους  !!!

 

 

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.