Μετά από καταγγελίες κατοίκων της Διάβας ζητάει το τμήμα Υγιεινής Τρικάλων από τον Δήμο Καλαμπάκας – Άδεια λειτουργία του αποχετευτικού συστήματος του οικισμού Κορομηλιάς

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
4 Αυγούστου 2015, 08:44

Εξελίξεις υπάρχουν  στο θέμα  σύνδεσης  του  μη λειτουργούντα βιολογικού καθαρισμού  του  οικισμού της Κορομηλιάς με το δίκτυο ακαθάρτων του δήμου Καλαμπάκας  καθώς οι κάτοικοι  , μέσω της άτυπης επιτροπής αγώνα που έχουν συγκροτήσει  , προχώρησαν σε καταγγελία προς το τμήμα υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων εκφράζοντας την ανησυχία  τους για την ποιότητα του νερού των πηγών από τις οποίες υδρεύεται η Διάβα καθώς , όπως τονίζουν , ο κεντρικός αγωγός που συγκεντρώνει τα βορθολήμματα  της Κορομηλιάς  οδηγούνται στην βουνοπλαγιά του Κόζιακα στην περιοχή όπου πηγάζουν οι πηγές της Διάβας .
Οι κάτοικοι  με βάση το έγγραφο που υπέγραφαν  έκαναν  έκκληση στον Δήμο Καλαμπάκας αλλά και σε κάθε αρμόδιο  φορέα  να προβούν σε όλες τις ενέργειες ώστε  να υπάρξει άμεση λύση στο πρόβλημα αυτό και να προστατευτούν οι πηγές της Διάβας από μόλυνση λόγω των βοθρολημμάτων του οικισμού της Κορομηλιάς .
Το θέμα ετέθη και στην λαϊκή συνέλευση των κατοίκων που πραγματοποιήθηκε πριν δύο μήνες περίπου  και την οποία κάλεσε ο Δήμαρχος Χρήστος Σινάνης με θέμα την σύνδεση των οικιών με το δίκτυο ακαθάρτων του Δήμου .
Και ήλθε η απάντηση από το τμήμα Υγιεινής Τρικάλων αναφέροντας τα κάτωθι: << Σας διαβιβάζουμε σε φωτοαντίγραφο την ανωτέρω σχετική καταγγελία που κατατέθηκε στην Υπηρεσία μας των κατοίκων του δημοτικού διαμερίσματος Διάβας του Δήμου Καλαμπάκας η οποία αφορά την λειτουργία του αποχετευτικού συστήματος του οικισμού Κορομηλιάς του Δήμου σας και παρακαλούμε να μας γνωρίσετε αν ευσταθούν τα καταγγελλόμενα, εάν υπάρχει άδεια διάθεσης λυμάτων και αν ναι να μας την αποστείλετε και να μας ενημερώσετε σχετικά. Ο κ. ……….  Ελευθέριος στον οποίο κοινοποιείται το παρόν έγγραφο παρακαλείται να ενημερώσει και τους υπόλοιπους καταγγέλλοντες >>.
Το θέμα , όπως φαίνεται , θα απασχολήσει σήμερα και το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμπάκας που συνεδριάζει στις 8.00 το βράδυ και θα τεθεί εκτός ημερήσιας διάταξης.

Ακατάλληλο και με την ¨βούλα ¨

Ακατάλληλο προς πόση αποδείχτηκε και μετά από την δεύτερη ανάλυση που έγινε , αυτήν την φορά από την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Καλαμπάκας.

Αυτό πλέον απαιτεί στο να αρχίσουν πλέον οι ανάλογες διαδικασίες ώστε να αποκατασταθεί το σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει το φετινό Καλοκαίρι.

Μιλώντας στην στήλη μας ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Καλαμπάκας κος Δήμου ανέφερε ότι η ΔΕΥΑ δεν είναι αρμόδια για την Ύδρευση και Αποχέτευση της Κορομηλιάς καθ’  ότι ο Οικισμός λειτουργεί αυτόνομα και με δική του Διοίκηση.

Παρ’  όλα αυτά ο Δήμος θα στείλει άμεσα συνεργείο της ΔΕΥΑ όπου θα γίνει έρευνα για τους λόγους που μολύνεται το νερό , και θα παραχωρηθεί κάθε τεχνογνωσία ( τοποθέτηση χλωριωτών κ.λ.π. ) , ώστε να αποκατασταθεί το πρόβλημα και να ρέει πόσιμο νερό στα σπίτια του Οικισμού.

Όλα αυτά θα πρέπει να γίνουν γρήγορα και με την συνεχή ενημέρωση των κατοίκων  ( από την Διοίκηση για τις περαιτέρω ενέργειες , πλην της τυπικής ανακοίνωσης ότι το νερό δεν πίνεται ….) , γιατί το χωριό σφύζει από κόσμο και λόγω του Δεκαπενταύγουστου θα υπάρχει και αύξηση.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .