Μετ’ εμποδίων το Μουσείο Γεωλογικών Σχηματισμών των Μετέωρων στο Καστράκι

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
28 Σεπτεμβρίου 2015, 12:31

Η  μετατροπή του διατηρητέου Δημοτικού Σχολειού Καστρακίου σε Μουσείο Γεωλογικών Σχηματισμών των Μετεώρων είχε ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς , καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός είχε υπογράψει την σχετική σύμβαση, για την κατασκευή του.

Και ενώ πέρασαν από τότε 2,5 χρόνια περίπου , οι εργασίες το τελευταίο διάστημα φαίνεται να έχουν σταματήσει.

Μιλώντας στην στήλη μας ο Πρόεδρος του χωριού κος Γιάννης ανέφερε ότι 6 μήνες τώρα δεν γίνεται τίποτα. Ο λόγος που οι εργασίες σταμάτησαν είναι η οικονομική κρίση και τα  capital control , αφού ο Εργολάβος δεν μπορεί να πληρωθεί. Όπως είπε ο Πρόεδρος από τις τριάντα χιλιάδες ( το τελευταίο ποσό) που έπρεπε να πάρει , πήρε μόνο έντεκα.

Ο κος Γιάννης προειδοποίησε για τυχόν ατυχήματα και τραυματισμούς από τις λαμαρίνες περίφραξης ( μετακινούνται από τον αέρα ) και από τις σκαλωσιές.

Δεν επιρρίπτει ευθύνες στον κατασκευαστή αλλά στην πολιτεία που δεν μεριμνά για την οικονομική τακτοποίηση. Ο Πρόεδρος μίλησε και με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κο Αγοραστό όπου τον διαβεβαίωσε ότι θα προσπαθήσει να αποκατασταθεί το οικονομικό για να περατωθεί το συντομότερο το έργο.

Πρόκειται πάντως για ένα ουσιαστικό έργο το οποίο θα δώσει  αξία στην περιοχή, θα ενδυναμώσει την τουριστική κίνηση και θα αυξήσει  το χρόνο παραμονής στην περιοχή. Το  διατηρητέο κτίριο, αποτελεί κόσμημα για την περιοχή και είναι συνυφασμένο με την ιστορία της. Η διάρκεια κατασκευής του έργου είναι 24 μήνες, η χρηματοδότηση ήταν εξασφαλισμένη μέσω του ΕΣΠΑ.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» (ΕΠΑΝ ΙΙ) στα πλαίσια χρηματοδότησης από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ και υλοποιείται από την περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων – Διεύθυνση Τεχνικών Έργων.

Αντικείμενο του έργου είναι η μετατροπή σε  Μουσείο Γεωλογικών Σχηματισμών  του διώροφου παλαιού διδακτηρίου του Δημοτικού Σχολείου Καστρακίου, το οποίο έχει κριθεί διατηρητέο κτίριο με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού, συνολικής επιφανείας 490 m2.

kastraki moyseio (1)

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .