Μεσογειακά τυριά

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
26 Σεπτεμβρίου 2015, 08:14

Τριάντα  πέντε τυροκόμοι και ειδικοί  πάνω στην παρασκευή τυριού  από Γαλλία, Ιταλία, Τυνησία, Αίγυπτο και Λίβανο , θα επισκεφτούν την περιοχή  Θεσσαλίας  στο πλαίσιο  συμμετοχής τους  στη δράση  «Γνωρίζουμε τα Μεσογειακά  τυριά  – παρουσιάζουμε  νέες γεύσεις» .  Η συνάντηση αυτή , πέραν των άλλων , προσφέρει την ευκαιρία στους Θεσσαλούς πολίτες να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία  γύρω από την τεχνική παραγωγής τυριών .

Το   πρόσθετο  ενδιαφέρον  γι΄ αυτή   τη δράση είναι  ότι τα τυριά θα παρασκευαστούν σε τυροκομείο της Καλαμπάκας  (Θ. Παιδής) σύμφωνα με συνταγές και τεχνικές παραγωγής από Λιβανέζο, Αιγύπτιο και Τυνήσιο τυροκόμο . Λοιπόν , καλή η πρωτοβουλία και επανέρχομαι ξανά στο θέμα της αγροτικής οικονομίας και του Ελληνικού κοινοτισμού που σε συνδυασμό με την πλούσια ιστορία και παράδοση , την τοπική αγροτική παραγωγή  της ευλογημένης  Θεσσαλικής  γης  και το φυσικό περιβάλλον  , μπορούν να αποτελέσουν τη βάση ενός νέου μοντέλου  κοινωνικής  οργάνωσης  και  ανάπτυξης που μπορεί να  βγάλει την ελληνική οικονομία και κοινωνία από το σημερινό τέλμα .

Ωστόσο εμείς  τα τυροκομία  και τις  γεωργικές  σχολές , τα κρατικά κτήματα , τα ΚΕΓΕ  , τα διαλύσαμε εν ονόματι της προόδου , κάτι που το βρίσκουμε μπροστά μας  τώρα που  αναζητούμε  απαντήσεις  στα πολλαπλά  αδιέξοδα τη χώρας !!!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .