Μεσογειακά τυριά

26 Σεπτεμβρίου, 2015 08:14 Επιμέλεια: /

tyri

Τριάντα  πέντε τυροκόμοι και ειδικοί  πάνω στην παρασκευή τυριού  από Γαλλία, Ιταλία, Τυνησία, Αίγυπτο και Λίβανο , θα επισκεφτούν την περιοχή  Θεσσαλίας  στο πλαίσιο  συμμετοχής τους  στη δράση  «Γνωρίζουμε τα Μεσογειακά  τυριά  – παρουσιάζουμε  νέες γεύσεις» .  Η συνάντηση αυτή , πέραν των άλλων , προσφέρει την ευκαιρία στους Θεσσαλούς πολίτες να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία  γύρω από την τεχνική παραγωγής τυριών .

Το   πρόσθετο  ενδιαφέρον  γι΄ αυτή   τη δράση είναι  ότι τα τυριά θα παρασκευαστούν σε τυροκομείο της Καλαμπάκας  (Θ. Παιδής) σύμφωνα με συνταγές και τεχνικές παραγωγής από Λιβανέζο, Αιγύπτιο και Τυνήσιο τυροκόμο . Λοιπόν , καλή η πρωτοβουλία και επανέρχομαι ξανά στο θέμα της αγροτικής οικονομίας και του Ελληνικού κοινοτισμού που σε συνδυασμό με την πλούσια ιστορία και παράδοση , την τοπική αγροτική παραγωγή  της ευλογημένης  Θεσσαλικής  γης  και το φυσικό περιβάλλον  , μπορούν να αποτελέσουν τη βάση ενός νέου μοντέλου  κοινωνικής  οργάνωσης  και  ανάπτυξης που μπορεί να  βγάλει την ελληνική οικονομία και κοινωνία από το σημερινό τέλμα .

Ωστόσο εμείς  τα τυροκομία  και τις  γεωργικές  σχολές , τα κρατικά κτήματα , τα ΚΕΓΕ  , τα διαλύσαμε εν ονόματι της προόδου , κάτι που το βρίσκουμε μπροστά μας  τώρα που  αναζητούμε  απαντήσεις  στα πολλαπλά  αδιέξοδα τη χώρας !!!

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.