Μένουμε Έλληνες και Ορθόδοξοι !! – Βροντοφώναξαν χιλιάδες Θεσσαλονικείς κατά της απόφασης ίδρυσης έδρας Ισλαμικών σπουδών στο Α.Π.Θ

admin
admin
15 Φεβρουαρίου 2016, 08:13

Όταν τα κύματα των μεταναστών απειλούν να μετατρέψουν την Ευρώπη  σε μια απέραντη κόλαση ισλαμικής τρομοκρατίας, όταν στην Θεολογική Σχολή της πόλεως του Αγίου Δημητρίου  και του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά  ιδρύεται τμήμα ισλαμικών σπουδών  για να γίνει η Θεσσαλονίκη κέντρο ισλαμικής εκπαιδεύσεως , όταν το μάθημα των Θρησκευτικών στα σχολεία της Πατρίδας μας  χάνει τον ομολογιακό του χαρακτήρα και τείνει να καταντήσει συγκρητιστικός πολτός, μήπως  πρέπει να αντισταθούμε και να βροντοφωνάξουμε: «Μένουμε Έλληνες και  Ορθόδοξοι»  ;  Με αυτά τα ερωτηματικά πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το βράδυ στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης μεγάλη εκδήλωση στην οποία  , κατά την εκτίμησή  μας  , οι συμμετέχοντας ξεπερνούσαν  τις τρείς χιλιάδες  . Η  Εκδήλωση  περιείχε  τρεις εισηγήσεις:

Α. Προϊούσα ισλαμοποίηση  Ελλάδος & Ευρώπης (προσφυγικό, μεταναστευτικό, δημογραφικό)  με εισηγητή  τον  Φραγκούλη  Φράγκο , Στρατηγό ε.α.-  Επίτιμο  Αρχηγό Γ.Ε.Σ. , Β.  Τμήμα ισλαμικών Σπουδών στη Θεολογική Σχολή  του Α.Π.Θ με  εισηγητή τον  Αρχιμανδρίτη  Αθανάσιο  Αναστασίου, Προηγούμενο  Ιεράς  Μονής  Μεγάλου Μετεώρου Αγίων Μετεώρων  και  Γ.  Μετάλλαξη του  μαθήματος των Θρησκευτικών  με εισηγητή τον Κωνσταντίνο  Σπαλιώρα  , Πρόεδρο  Π.Ε.Θ.

Να σημειώσουμε ότι ο στρατηγός ε.α  Φραγκούλης Φράγκος  παρουσίασε  στοιχεία για το  σοβαρό  δημογραφικό πρόβλημα που έχει η  Ελλάδα  τονίζοντας πως με βάση αυτά τα στοιχεία  ο πληθυσμός της  χώρας  το 2100  θα ανέρχεται μόλις στα  3.5 εκ ελλήνων , ενώ αναφέρθηκε στο προσφυγικό  το οποίο συνέδεσε με τις γενικότερες γεωπολιτικές εξελίξεις στην θερμή ζώνη της Μέσης Ανατολής .

Προλογίζοντας την εκδήλωση  και  αναφερόμενος  την μαζική συμμετοχή , ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος  είπε χαρακτηριστικά  πως «αυτό απόψε δεν είναι κίνημα είναι προσκύνημα»  , τόνισε πως οι έλληνες είναι άνθρωποι  της αγάπης και της  φιλοξενίας  αλλά όλα έχουν τα όριά τους .  «Να έρθουν οι πρόσφυγες  και να φύγουμε εμείς  απ΄ τον τόπο  μας» , κατέληξε  καλώντας την Ευρώπη να αναλάβει τις ευθύνες της .

Καταλυτικός και διακοπτόμενος από χειροκροτήματα ο Προηγούμενος του Μεγάλου Μετεώρων Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος  , θεμελίωσε με ατράνταχτα επιχειρήματα για τους λόγους που  δεν μπορεί να σταθεί η ίδρυση τμήματος ισλαμικών σπουδών  στο Α.Π.Θ , προειδοποίησε για τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν , απέδειξε ότι η απόφαση συνδέεται και κινείται στο πλαίσιο των επιδιώξεων της παγκοσμιοποίησης  , καλώντας όλους τους Έλληνες που αγαπούν την πατρίδα να αντισταθούν σε όλα όσα ετοιμάζονται υπερασπιζόμενοι την ιστορία και παράδοση , την πίστη και την Ορθοδοξία που συνυφαίνουν την Ελληνική ταυτότητα και την ιστορία .

«Η παγκοσμιοποίηση αποτελεί την κυρίαρχη ιδεολογία της εποχής και βασική επιλογή των ισχυρών της γης και των διεθνών κέντρων εξουσίας . Είναι το πολυεργαλείο της παγκόσμιας διακυβέρνησης . Είναι ο κεντρικός αγωγός , η γιγαντιαία πολιτιστική , θρησκευτική , οικονομική , εθνική και οικονομική χοάνη που ομογενοποιεί , νοθεύει , μεταλλάσει , παραλύει , αποδυναμώνει και αποσυνθέτει  θεσμούς , πιστεύματα , παραδόσεις , πολιτισμούς , ήθη , αρχές , αξίες , εθνότητες , λαούς και πατρίδες , ελέγχει και ποδηγετεί τις επιλογές , τις αποφάσεις και τις δραστηριότητες των πολιτών . Η συνταγή στηρίζεται στο τρίπτυχο «δημιουργώ το πρόβλημα , προκαλώ αντίδραση , και προσφέρω τη λύση που εγώ θέλω» , τόνισε χαρακτηριστικά .

athanasios belidio (6) athanasios belidio (16) athanasios belidio (14) athanasios belidio (13) athanasios belidio (12) athanasios belidio (15) athanasios belidio (10) athanasios belidio (9) athanasios belidio (8) athanasios belidio (7) athanasios belidio (5) athanasios belidio (4) athanasios belidio (3) athanasios belidio (2) athanasios belidio (1)

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .