Με μεγάλη συμμετοχή και εξαίρετους επιστήμονες η Ημερίδα για τις Φυσικές Καταστροφές

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
7 Απριλίου 2019, 11:42

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 7 Απριλίου 2019 και ώρα 10:45 το πρωί, στην αίθουσα «Νίτσα Λιάπη» στην Καλαμπάκα, ημερίδα με θέμα:

«ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ, Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ»

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Πράσινη Κιβωτός , η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και ο Δήμος Καλαμπάκας.

Εισηγητές ήταν:

Ο κ. Ευθύμης Λέκκας, Καθηγητής, Πρόεδρος Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), Πρόεδρος Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας,

με θέμα:

«Φυσικές Καταστροφές-Νέα Επιστημονικά, Τεχνολογικά και Επιχειρησιακά Δεδομένα από Πρόσφατες Καταστροφές σε Εθνικό και Παγκόσμιο Επίπεδο»

Ο κ. Θανάσης Γκανάς, Δρ. Γεωλόγος – Σεισμολόγος, Διευθυντής Ερευνών Γεωδυναμικού Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών,

με θέμα:

«Προηγμένες διαστημικές τεχνολογίες για πρόβλεψη και αντιμετώπιση Φυσικών Καταστροφών»

Η κα Έλενα Φλόκα, Καθηγήτρια του τμήματος Φυσικής του ΕΚΠΑ,

με θέμα:

«Κλιματικές αλλαγές: ενδείξεις, αίτια και αβεβαιότητες»

Ήταν μια ημερίδα με τη συμμετοχή καταξιωμένων εισηγητών που πρωτοστατούν στην έρευνα, πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, φιλοδοξεί να ενημερώσει να ευαισθητοποιήσει και να ενεργοποιήσει τους αρμόδιους, για αυτά τα φαινόμενα που εντείνονται σε όλο τον κόσμο και δεν γνωρίζουμε πότε θα χτυπήσουν την πόρτα μας.

Η Πράσινη Κιβωτός που ιδρύθηκε πριν πέντε χρόνια και υπηρετεί το τρίπτυχο «Άνθρωπος – Κοινωνία – Περιβάλλον» προσδοκά για μια ακόμη φορά, μέσα από αυτή την ημερίδα που διοργάνωσε  σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια Τρικάλων και το Δήμο Μετεώρων, να φανεί χρήσιμη για τον τόπο μας, αφού έδωσε  τη δυνατότητα να ενημερωθούν φορείς και τοπικές κοινωνίες για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στο μέλλον της νέας γενιάς και στο αύριο του πλανήτη.

Την εκδήλωση παρουσίασαν οι κυρίες της Πράσινης Κιβωτού:

Έλενα Τζιότζιου και Μίνα Καλκάνη

 

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .