Με μεγάλη επιτυχία και ρεκόρ συμμετοχών ο 11ος ημιμαραθώνιος “Θανάσης Σταμόπουλος”

Νικόλαος Γκιάτας(Μούρης)
11 Μαρτίου 2018, 10:14

Οι δηλώσεις συμμετοχών στον 11ο ημιμαραθώνιο δρόμο «Θανάσης Σταμόπουλος» που διεξήχθη σήμερα Κυριακή 11 Μαρτίου, ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και οι δρομείς έφθασαν στον Νομό από όλη την χώρα.

Ο αγώνας αποτελεί πια θεσμό για τον ελληνικό αθλητικό καθώς εκατοντάδες δρομείς από όλη την Ελλάδα ήλθαν στο νομό για να συμμετάσχουν. Η συνολική απόσταση της διαδρομής είναι 21.097 μέτρα με αφετηρία την Καλαμπάκα και τερματισμό τα Τρίκαλα, σε ασφάλτινο δρόμο και με κλίση ελαφρώς κατηφορική κάτι που ευνοεί τους αθλητές στο να πραγματοποιήσουν πολύ καλούς χρόνους.
Οι συμμετοχές έσπασαν κάθε ρεκόρ καθώς χιλιάδες δρομείς πήραν μέρος στην  εκκίνηση.

Είναι πλέον γεγονός ότι, ο ημιμαραθώνιος δρόμος «Θανάσης Σταμόπουλος» συγκαταλέγεται ανάμεσα στους «μεγάλους» αγώνες δρόμου της χώρας μας.

Ο Σύλλογος Δρομέων Τρικάλων διοργάνωσε το 2008 τον πρώτο ημιμαραθώνιο αγώνα δρόμου από την Καλαμπάκα στα Τρίκαλα δίνοντας του το όνομα του ιδρυτικού του μέλους, Θανάση Σταμόπουλου για τιμήσει τη μνήμη του. Στον πρώτο αγώνα που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30 Μαρτίου του 2008 συμμετείχαν περίπου 330 δρομείς, αριθμός συγκλονιστικός για τα δεδομένα της εποχής .

Τα επόμενα χρόνια ο αγώνας είχε αυξανόμενη όσον αφορά τις συμμετοχές πορεία. Ωστόσο το 2012 ήταν η χρόνια που ο ημιμαραθώνιος «Θανάσης Σταμόπουλος» αναβαθμίστηκε εντυπωσιακά ξεπερνώντας τις χίλιες συμμετοχές.

Φέτος ο 11oς Ημιμαραθώνιος ήταν ακόμη καλύτερος, μιας και ο σύλλογος δρομέων Τρικάλων, ήθελε να ανεβάζει συνεχώς τον πήχη και το επίπεδο του αγώνα.

Η εκκίνηση δόθηκε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κο Αγοραστό στην Κεντρική Πλατεία Καλαμπάκας , παρουσία του Αντιπεριφερείαρχη κ. Μιχαλάκη,του Δημάρχου της Πόλης κου Σινάνη , των Αντιδημάρχου κου Ράντου και κου Δήμου κ.α.  .

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .