Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το 24ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών στα Χανιά Κρήτης τον Νομό εκπροσώπησε ο Χρήστος Λαγόπουλος

12 Σεπτεμβρίου, 2017 18:41 Επιμέλεια: /

21729445_1969914886630850_2016507712_n

Το θέμα στο οποίο ήταν αφιερωμένο το Συνέδριο που τελούσε  υπό την αιγίδα της προεδρίας της Δημοκρατίας, ήταν η ελαιοκομία και η προβατοτροφία ως δύο πυλώνες ανάπτυξης της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών που διήρκησε το συνέδριο αναζητήθηκαν τα στοιχεία εκείνα και οι τεχνικές που θα δώσουν προστιθέμενη αξία στα προϊόντα της ελιάς και των προβάτων αλλά και η σύνδεσή τους με το συνολικά προσφερόμενο τοπικό προϊόν που θα αποτελέσει την αιχμή της τοπικής πρότασης για την ανάπτυξη.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν  τρεις προσυνεδριακές εκδηλώσεις με θέματα την ποιότητα του ελαιόλαδου, την ποιότητα της γραβιέρας καθώς και το θέμα του συνεργατισμού. Ήταν  θέματα επίκαιρα και σημαντικά για μεγάλο μέρος της χώρας μας.

Παράλληλα κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου ανακοινώθηκε και ο νικητής του διαγωνισμού για την ανάδειξη του καλύτερου ευρωπαίου νέου αγρότη, ο οποίος θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον αντίστοιχο ευρωπαϊκό διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Αυτός που κέρδισε το βραβείο ήταν ένας νέος Αγρότης από την Κρήτη , ο οποίος κατάφερε να δημιουργήσει ένα ειδικό σύστημα για να διευκολύνεται η καλλιέργεια εκτάσεων με μεγάλη εδαφική κλίση .

Το Συνέδριο συνέχισε  την παράδοση των ετήσιων Συνεδρίων των Ενώσεων Νέων Αγροτών που ξεκίνησαν το 1994 και έγιναν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος (Άργος, Τυχερό Έβρου, Πάτρα, Αμπελάκια Λάρισας, Θεσσαλονίκη, Μαρώνεια Ροδόπης, Αγρίνιο, Ξάνθη, Καλαμάτα, Νέος Σκοπός Σερρών, Κόνιτσα Ιωαννίνων, Σπάρτη, Κοζάνη, Δράμα, Τεχνόπολις Αθήνας, Αρχαία Ολυμπία, Καρδίτσα, Μεστά Χίου, Ελατοχώρι Πιερίας, Κάστρο Λαμίας, Σοφικό Κορινθίας, Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής και Ρόδος) και αποτελεί την αφορμή για την ετήσια συνάντηση των νέων αγροτών της χώρας μας.

Παρέστησαν και μίλησαν  πανεπιστημιακοί, ερευνητές, στελέχη της αγοράς, αγρότες, εκπρόσωποι συνεταιριστικών οργανώσεων και ομάδων παραγωγών από την Ελλάδα και το εξωτερικό και μετέφεραν  την εμπειρία και την τεχνογνωσία τους.

Ο Χρήστος Λαγόπουλος εκπροσώπησε τον Νομό Τρικάλων

Το παρών δίνει πάντα  στα συνέδρια της Ένωσης , ο Νέος Αγρότης και μέλος της ΠΕΝΑ , κος Χρήστος Λαγόπουλος.

Μιλώντας στην στήλη μας ανέφερε ότι το συγκεκριμένο συνέδριο είχε μεγάλο ενδιαφέρον για την περιοχή γιατί ήταν αφιερωμένο σε προϊόντα που αφορούν τον τόπο μας.

Ανέφερε ότι πρέπει να δοθεί μεγάλη έμφαση στις ομάδες παραγωγών και στην τυποποίηση των προϊόντων. << κανείς δεν μπορεί να επιβιώσει μόνος του…>> , είπε ο κος Λαγόπουλος και προέτρεψε τους Αγρότες να εκμεταλλευτούν τον θεσμό ¨Ομάδες Παραγωγών ¨ για να μπορέσουν να αναπτυχθούν και να προοδεύσουν.

 

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.
Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.