Μεγάλη επιτυχία είχαν τα εγκαίνια του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείου Μανιταριών στην Καλαμπάκα

18 Μαΐου, 2015 18:07 Επιμέλεια: /

moyseio fisikis egkainia  (90)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 16 Μαΐου τα εγκαίνια του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείου Μανιταριών στην Καλαμπάκα.

Η εκδήλωση είχε ιδιαίτερη επιτυχία, καθώς η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη, ενώ ο ενθουσιασμός του απο την εικόνα και τα εκθέματα του Μουσείου ήταν έκδηλος κάθε στιγμή.

Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός, ο οποίος εξέφρασε την δημόσια έκπληξή του, αφού δεν περίμενε, όπως μας είπε «να δει ένα τέτοιας ποιότητας Μουσείο, το οποίο υπερβαίνει όχι μόνον τα όρια της Θεσσαλίας, αλλά και της Ελλάδας.

Είναι ένα έργο τέχνης, που όμοιό του δεν υπάρχει πουθενά, γεγονός που παράγει προστιθέμενη αξία για την περιοχή και δημιουργεί προϋποθέσεις για τη αύξηση των διανυκτερεύσεων στη Καλαμπάκα. Τέτοιες προσπάθειες πρέπει να στηρίζονται απο εμάς. Αξίζουν συγχαρητήρια στους συντελεστές του», κατέληξε ο κ. Αγοραστός.

Ο Δήμαρχος κ. Σινάνης, αφού αναφέρθηκε στην μεγάλη συμβολή του Μουσείου στην ανάπτυξη της περιοχής, στάθηκε ιδιαίτερα στην ποιότητα και τον τρόπο παρουσίασης των εκθεμάτων. «Εiναι όλα φανταστικά. Είναι ένα κόσμημα της πόλης μας και θα το στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις».

Τέλος, ο διευθυντής του Μουσείου κ. Πάλλας, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, αναφέρθηκε στην μεγάλη προσπάθεια που έγινε προκειμένου να στηθεί το Μουσείο και ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν στην υλοποίηση αυτού του εγχειρήματος.

Στάθηκε ιδιαίτερα, στους υπεύθυνους σχεδιασμού και υλοποίησης του έργου αυτού: την Γιάννα και Λίλιαν Πασσιά, ενώ ευχαρίστησε και τον κ. Γιώργο Κωνσταντινίδη, χωρίς την συμβολή του οποίου, όπως είπε «ήταν αδύνατη η δημιουργία του Μουσείου Μανιταριών». Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν βουλευτές, δήμαρχοι, καθώς και όλες οι τοπικές αρχές.
Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων & Μουσείο Μανιταριών

Πίνδου 20, ΤΚ 42200, Καλαμπάκα

Τηλέφωνο: 2432024959, Fax: 2432024001

http://meteoramuseum.gr/

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.