Μέχρι τον Σεπτέμβριο ολοκληρώνονται πολλά έργα στον Δήμο Καλαμπάκας – Την ερχόμενη εβδομάδα η υπογραφή της σύμβασης για την έναρξη της Γέφυρας Διάβας

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
14 Ιουλίου 2016, 12:08

Αν και φθινόπωρο μάλλον Άνοιξη θα θυμίζει ο ερχόμενος Σεπτέμβριος στον Δήμο Καλαμπάκας , αν μια σειρά έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη και ξεκίνησαν πριν δύο , τρία ή και τέσσερα χρόνια θα παραδοθούν προς χρήση.

Μιλώντας στην στήλη μας ο Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης έδωσε ένα χρονοδιάγραμμα έργων που ολοκληρώνονται σε δύο έως και τρείς μήνες.

Η σύμβαση για την έναρξη των εργασιών στην γέφυρα της Διάβας θα υπογραφεί την ερχόμενη εβδομάδα παρουσία του Περιφερειάρχη στο Δημαρχείο Καλαμπάκας.

Με την υπογραφεί θα πρέπει εντός τριών μηνών να δοθεί πρόσβαση πάνω από την γέφυρα που αυτό σημαίνει πως η Ανάδοχος Εταιρεία θα προσπαθήσει να εγκατασταθεί το συντομότερο δυνατό.

Μέχρι τον Σεπτέμβριο παραδίδεται το νέο διδακτήριο όπου θα στεγαστεί και λειτουργήσει από την νέα χρονιά το 5ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας.

Ένα όνειρο πολλών ετών που υλοποιείται με τον καλύτερο τρόπο αφού το νέο κτήριο αποτελεί στολίδι όχι μόνο για την Καλαμπάκα αλλά και ολόκληρο τον Νομό.

Μέχρι τον Σεπτέμβριο παραδίδονται το Γεωλογικό μουσείο Καστρακίου όπου θα στεγαστεί στο παλαιό Δημοτικό στο κέντρο του χωριού , αλλά και η Ψηφιακή Απεικόνιση που θα στεγαστεί στο κτήριο του μουσείου Καλαμπάκας. Και στα δύο κτήρια οι τροποποιήσεις και εργασίες έχουν σχεδόν τελειώσει και δεν απομένουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες.

Με την νέα σχολική χρονιά παραδίδεται και η Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Γενικού Λυκείου Καλαμπάκας αφού έχει απομείνει μόνο το βάψιμο που και αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη. Αν διαμορφωθεί και ο αύλειος χώρος του Λυκείου πριν ξεκινήσει η νέα χρονιά θα εξαρτηθεί από την οικονομική κατάσταση του Δήμου και την βοήθεια της Περιφέρειας.

Το Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαμπάκας είναι έτοιμο και αυτό που απομένει είναι ο ξενοδοχειακός και ο εξοπλισμός περίθαλψης που χρειάζεται η δομή. Και αυτό το κτήριο θα παραδοθεί για χρήση το Φθινόπωρο που έρχεται.

Η νέα Γέφυρα της Θεόπετρας παραδίδεται και αυτή προς χρήση μέχρι τον Σεπτέμβριο αφού το μόνο που απομένει είναι οι πεζόδρομοι .

Τέλος σε πολύ καλό δρόμο βρίσκονται και οι εργασίες του πολυταλαιπωρημένου έργου που ακούει ¨Φράγμα Ληθαίου ¨ , αφού όπως είπε ο κος Μιχαλάκης ο νέος ανάδοχος προχωράει το έργο με πολύ γρήγορο ρυθμό.

 

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .