Με τον πρώην Καγκελάριο της Αυστρίας, Δρα Wolfgang Schüssel ο Χρίστος Χ. Λιάπης

9 Σεπτεμβρίου, 2016 00:23 Επιμέλεια: /

14249119_10154623901259614_1068352270_n

Με τον πρώην Καγκελάριο της Αυστρίας, Δρα Wolfgang Schüssel, θίγοντάς του το θέμα του brain drain, της επιστημονικής αιμορραγίας, που υφίσταται η χώρα μας με τη φυγή των νέων επιστημόνων στο εξωτερικό, αμέσως μετά την εξαιρετική του ομιλία για το μεταρρυθμιστικό παράδειγμα της Αυστρίας, στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής και το Ίδρυμα Konrad Adenauer.

Είχα την ευκαιρία να του αναφέρω πως πλήθος νέων συναδέλφων ιατρών αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τη χώρα μας αναζητώντας καλύτερες συνθήκες και απολαβές ζωής και εργασίας, κυρίως στις γερμανόφωνες χώρες, ακριβώς επειδή δεν υιοθετήσαμε έγκαιρα και συστηματικά μεταρρυθμίσεις, όπως αυτές που εφάρμοσε εκείνος και η κυβέρνησή του στην Αυστρία, ενώ δυστυχώς, οι δικές μας μεταρρυθμιστικές παρεμβάσεις περιορίζονται σε οριζόντιες περικοπές λιτότητας και υπερφορολογήσεις.

Χρίστος Χ. Λιάπης MD, MSc, PhD
Ιατρός – Διδακτωρ Παν/μίου Αθηνών

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.