Με τον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παπαδημούλη συναντήθηκε η Επιτροπή Αγώνα για την αποκατάσταση της γέφυρας Διάβας

Βαγγέλης Γκιάτας και Γρηγόρης Καλύβας
27 Μαρτίου 2016, 13:18

Την παρουσία του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παπαδημούλη φαίνεται να αξιοποίησε η Επιτροπή Αγώνα  για την αποκατάσταση των ζημιών της γέφυρας Διάβας , προκειμένου να ενισχύσει τις προσπάθειες που καταβάλουν τόσο η Δημοτική Αρχή , όσο και η Περιφέρεια ,ώστε να επιτευχθεί η υπογραφή έγκρισης του κονδυλίου από το Αρμόδιο Υπουργείο .

Όπως έχουμε εγκαίρως γράψει ο κ. Παπαδημούλης  βρέθηκε για δύο ημέρες ο  στην Καλαμπάκα  στο πλαίσιο του τριημέρου της Εθνικής Επετείου  αλλά και βάση πολιτικών και κομματικών υποχρεώσεών του στην Βόρειο  Ελλάδα .

Να σημειωθεί ότι ο κ. Παπαδημούλης  πέραν ότι είναι  μέλος της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής  , μέλος του προεδρείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση Ίσης Εκπροσώπησης ΑΚΕ-ΕΕ, είναι σε κομματικό επίπεδο του κυβερνώντος  κόμματος ένα από τα κεντρικά στελέχη που συνδιαμορφώνουν πολιτικές σε επίπεδο κυβέρνησης .

Με βάση αυτές τις ιδιότητες και ρόλο του κ. Παπαδημούλη  μέλη της Επιτροπής Αγώνα Διαβιτών   επιχείρησε συνάντηση μαζί του προκειμένου να τον ενημερώσουν επί του θέματος αλλά και να  ζητήσουν την συνδρομή του ως προς το θέμα έγκρισης του σχετικού κονδυλίου από το αρμόδιο Υπουργείο όπου βρίσκεται το θέμα με βάση την σχετική μελέτη που έχει υποβάλλει η Περιφέρεια Θεσσαλίας .

Σύμφωνα με δικές μας πληροφορίες η συνάντηση έγινε στο χώρο του ξενοδοχείου όπου διέμεινε ο κ. Παπαδημούλης και ήταν εξόχως εποικοδομητική και χρήσιμη καθώς και ο ίδιος ενημερώθηκε επί του θέματος όσον αφορά την διαδικασία που ακολουθήθηκε  και στο σημείο που βρίσκεται το θέμα αλλά ενημέρωσε παράλληλα για τις διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθηθεί ώστε να ξεπεραστούν κάποιες  γραφειοκρατικές διαδικασίες που δυνητικά  θα μπορούσαν να καθυστερήσουν την εξέλιξη όσον αφορά την έναρξη εξέλιξης των εργασιών .

Από την πλευρά τώρα της Επιτροπής Αγώνα σύμφωνα με δικές μας πάλι πληροφορίες αναμένεται να κατατεθεί άμεσα στον κ. Παπαδημούλη  δια των τοπικών Βουλευτών αναλυτικό «υπόμνημα» σχετικά με το θέμα αποκατάστασης των ζημιών της γέφυρας ευελπιστώντας στην στήριξη του αιτήματος για σύντομη έναρξη των εργασιών αποκατάστασης .

Όσον αφορά τις κινήσεις του Δημάρχου οι πληροφορίες μας λένε ότι το όλον ζήτημα βρίσκεται στο τελικό στάδιο και πως πολύ σύντομα θα υπάρχουν σχετικές ανακοινώσεις καθ΄ όλα ευχάριστες  για το θέμα . Τούτο βέβαια συνδέεται και με το γεγονός ότι η ημερομηνία της υπογραφής των σχετικών αποφάσεων ήταν η 25η Μαρτίου κάτι που επιβεβαιώνει τις  αιτιάσεις του Δημάρχου .

Που βρίσκεται το θέμα

Σε ότι αφορά τώρα για το που ακριβώς βρίσκεται το θέμα  να σημειωθεί ότι στο Υπουργείο Υπουργείο Υποδομών  έχει κατατεθεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας  σχετική μελέτη  ύψους  4,5 εκατ. ευρώ  τα οποία θα διατεθούν  για την αποκατάσταση των ζημιών της  γέφυρας .

Μετά από αλλεπάλληλες  επαφές  που είχαν τόσο ο δήμαρχος  Χρήστος Σινάνης, όσο και ο  περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρ. Μιχαλάκης σε κεντρικό επίπεδο με Κυβερνητικούς παράγοντες  , το θέμα βρίσκεται στο τελικό στάδιο έγκρισης χρηματοδότησης του έργου με την ένταξή του είτε στο ΕΣΠΑ , είτε στο τομεακό του Υπουργείου Υποδομών με φορέα διαχείρισης την Περιφέρεια .

Ωστόσο και βάση την υπέρβαση των όποιων γραφειοκρατικών  διαδικασιών εκφράζεται ο προβληματισμός κατά πόσο η χρηματοδότηση του έργου θα ήταν χρήσιμο να γίνει από εθνικούς πόρους .

Ούτως εχόντων ίσως και στην εβδομάδα που διανύουμε να έχουν δρομολογηθεί οι ανακοινώσεις από το  Υπουργείο Υποδομών .

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .