Με τον Αντιπεριφερειάρχη Χρ. Μιχαλάκη συναντήθηκαν μέλη της Ομάδας Πρωτοβουλίας Χασιωτών – Αντικείμενο η ένταξη της μελέτης για το αναρριχητικό πεδίο Χασίων

20 Απριλίου, 2016 08:03 Επιμέλεια: /

gayriotes + mixalakis

Με τον Αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Μιχαλάκη συναντήθηκαν την  Τρίτη  το πρωί τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής   Ομάδας Πρωτοβουλίας Χασιωτών Γιάννης Καραθανάσης , Χαράλαμπος Ζούζουλας  και Απόστολος Γκαντέλας με αντικείμενο  συζήτησης την αξιοποίηση της μελέτης του  Δήμου Καλαμπάκας  αναφορικά με την δημιουργία αναρριχητικού πεδίου στους βράχους Γάβρου και Αγίου Δημητρίου Χασίων .

Από την πλευρά τους  τα μέλη της Δ.Ε της Ομάδας Πρωτοβουλίας επανέλαβαν  το αίτημα της Χασιώτικης Κοινωνίας να αξιοποιηθεί η μελέτη που συνέταξε ο πρώην Δήμος Χασίων και επικαιροποίησε ο Δήμος Καλαμπάκας επί δημοτικής αρχής Σακελλαρίου με την ένταξή του σε πρόγραμμα χρηματοδότησης μέσα από κάποια προγράμματα προβάλλοντας την περιοχή ως μια ιδανική περίπτωση να αποκτήσει η περιοχή αναρριχητικό κέντρο  ώστε να μπορεί να φιλοξενεί   δράσεις στον τομέα των εναλλακτικών μορφών τουρισμού .

Από την πλευρά του ο κ. Μιχαλάκης  χαρακτήρισε  ως λογικό  , ώριμο και επιλέξιμο το έργο που μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού . Στο πλαίσιο αυτό ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε την βούληση της  περιφερειακής  αρχής να αξιοποιήσει την συγκεκριμένη μελέτη σε συνεργασία με τον δήμο Καλαμπάκας και την ένταξή της σε κάποιο πρόγραμμα είτε στο πλαίσιο του περιφερειακού προγράμματος , είτε σε κάποιο τομεακό πρόγραμμα .

Ωστόσο οι εξελίξεις προέκυψαν το βράδυ στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου όπου ο  δήμαρχος κ. Σινάνης ανακοίνωσε   για πρώτη  φορά την βούληση της δημοτικής αρχής να προχωρήσει στην δημιουργία Αναρριχητικού Κέντρου Μετεώρων  με  καθορισμένες  όμως διαδρομές στους βράχους των Μετεώρων  τηρώντας  απόλυτα τους νόμους αναφορικά με την προστασία των  Μετέωρων ,και παράλληλη  αξιοποίηση της μελέτης αναρριχητικού πεδίου στους βράχους Αγίου Δημητρίου και Γάβρου Χασίων , τον βράχο της Θεόπετρας , ως και τον βράχο της  Σαρακίνας . Οι εξελίξεις αυτές ικανοποίησαν  σε πρώτη φάση τα μέλη της Ομάδας Πρωτοβουλίας  καθώς αυτό έρχεται να δικαιώσει την  στόχευση  της Ομάδας Πρωτοβουλίας να αξιοποιηθεί το φυσικό ανάγλυφο των Χασίων , ο τοπικός πολιτισμός  , η ιστορία  και παράδοση προς όφελος της τοπικής  ανάπτυξης .

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.