Με τον Αμερικανό Πρέσβη ο Χρίστος Λιάπης

18 Ιουλίου, 2017 08:49 Επιμέλεια: /

Untitled

Με τον Αμερικανό Πρέσβη στην Αθήνα,  Geoffrey R. Pyatt συναντήθηκε ο Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρίστος Χ. Λιάπης, στο περιθώριο εκδήλωσης που διοργάνωσε το ίδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής για τα 70 χρόνια από το Σχέδιο Μάρσαλ, με θέμα «Οι προκλήσεις της ανασυγκρότησης στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».

Ο Δρ. Λιάπης δήλωσε σχετικά:

«Θα ήθελα να σταθώ σε αυτό που υπογράμμισε ο Εξοχότατος κ. Πρέσβης στην εισήγησή του, τονίζοντας πως «το Σχέδιο Μάρσαλ δεν επιβλήθηκε στην Ευρώπη, αλλά αντίθετα αποτέλεσε μία σειρά μεταρρυθμιστικών προτάσεων, χωρίς τις οποίες η νίκη κατά του φασισμού την οποία πέτυχε η Ευρώπη στα πεδία των μαχών, θα είχε πάει χαμένη». Γιατί, όπως ανέφερε, μιλώντας στην ίδια εκδήλωση, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, «στη μεταπολεμική Ευρώπη η οικονομική κρίση έγινε κρίση της ίδιας της Δημοκρατίας, οδηγώντας στην άνοδο των πολιτικών άκρων. Το 1947 τα προβλήματα της Ευρώπης δεν ήταν μόνον οικονομικά. Ήταν επίσης πολιτικά και ψυχοκοινωνικά».  Η τελευταία τοποθέτηση κεντρίζει το ενδιαφέρον μου και ως ειδικού της ψυχικής υγείας με επιστημονικό ενδιαφέρον μελέτης των επιπτώσεων των οικονομικών πιέσεων στη συλλογική ψυχολογία του λαού. Γιατί, στην εποχή μας και ιδιαίτερα στη χώρα μας, η οικονομική κρίση και η συνεπαγόμενη κρίση αξιών, θεσμών και Δημοκρατίας, εκτός από την Εθνική Κατάθλιψη με την οποία μας έφερε όλους αντιμέτωπους, οδήγησε και στην άνοδο του λαϊκισμού ο οποίος τρέφει και υποδαυλίζει τα πολιτικά άκρα. Απέναντι σε αυτόν τον λαϊκισμό που αποτελεί το πολιτικά εκτρωματικό παραπροϊόν της κρίσης, οφείλουμε όλοι μας να δίνουμε μία καθημερινή μάχη αλήθειας».

Untitled

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.
Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.