Με τις καλύτερες εντυπώσεις επέστρεψε η Καλαμπακιώτικη Αντιπροσωπεία από το Σβάμπαχ της Γερμανίας

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
28 Ιουλίου 2015, 13:00

Επέστρεψαν χθες  το βράδυ από  την Γερμανία οι κκ. Μπαντέκα – Νάνη Ευαγγελία ( Αντιδήμαρχος Πολιτισμού) , Παπαγεωργίου Χρήστος ( Αντιδήμαρχος Οικονομικών ) και η Δημοτική Σύμβουλος Χαρτοπούλου Πέρυ.

Η Αντιπροσωπεία  είχε μεταβεί στην Γερμανική πόλη του Σβάμπαχ που είναι αδελφοποιημένη με την πόλη της Καλαμπάκας. Φέτος στο Σβάμπαχ πραγματοποιήθηκαν  τα εγκαίνια ενός πάρκου που έγινε προς τιμή των Αδελφοποιημένων πόλεων με το Σβάμπαχ. Το Σβάμπαχ είναι αδελφοποιημένο με την Καλαμπάκα και τρείς  ακόμη πόλεις ( από την Τουρκία ,την Γαλλία και την Σενεγάλη ) και κρατά στενούς δεσμούς εδώ και αρκετά χρόνια.

Μάλιστα οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν αφορούσαν κυρίως την ολοκλήρωση 40 χρόνων από την Αδελφοποίηση του Σβάμπαχ με την Γαλλική πόλη.

Να θυμίσουμε ότι η Καλαμπάκα και το Σβάμπαχ  έχουν πραγματοποιήσει πολλές επισκέψεις εκατέρωθεν και έχουν ανταλλάξει πολλά πράγματα.

Να θυμίσουμε ότι ο Δήμος του Σβάμπαχ έχει παραχωρήσει τεχνογνωσία αλλά και μηχανήματα ( απορριμματοφόρο , φορτηγάκια κ.λ.π. ) στην Καλαμπάκα ως ένδειξη φιλίας και συνεργασίας.

Η Καλαμπακιώτικη Αντιπροσωπεία παρέμεινε  στην Γερμανία για τέσσερις ημέρες και έχει την ευκαιρία για πολλές συναντήσεις.

Ενθουσιασμένοι γύρισαν από την φιλοξενία των Γερμανών αλλά κυρίως από την φιλοξενία των Ελλήνων Μεταναστών.

Κατά την εκεί παρουσία των Καλαμπακιωτών συζητήθηκε πως μπορούν να διοργανωθούν καλύτερα εκδηλώσεις που θα γίνουν στην Καλαμπάκα το 2017 όταν η Αδελφοποίηση των δύο πόλεων θα κλείσει 15 χρόνια.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .